Connect with us
Alegerile locale 2020. Când se dechid secțiiile de votare. Program complet

Alegeri Locale 2020

Alegerile locale 2020. Când se dechid secțiiile de votare. Program complet

Alegerile locale de anul acesta au loc mâine,27 septembrie. Deși criza sanitară încă reprezintă o amenințare, autoritățile au decis că nu este un pericol desfășurarea alegerilor. Acestea trebuiau să aibă loc în luna iunie 2020, dar au fost amânate ca urmare a pandemiei. Astfel, oamenii sunt așteptați în secțiile de votare pentru a-și alege oamenii care vor să îi reprezinte, respectiv primarii, consiliile locale, consiliile judeţene şi preşedinţii consiliilor judeţene.

Program complet alegerile locale

Alegerile locale 2020 de pe 27 septembrie se vor desfășura într-o manieră neobișnuită, având în vedere că ne confruntăm cu criza sanitară care a cuprins omenirea. Astfel, totul va fi bine organizat și oamenii vor merge la vot respectând anumite reguli stricte. Nimeni nu va putea intra în secțiile de vot fără să poarte masca de protecție care să acopere nasul și gura. De altfel, înainte și după vot, oamenii își vor dezinfecta mâinile cu soluțiile puse la dispoziție de fiecare secție și vor respecta distanțarea socială, pentru a fi evitată aglomerația.

Cât despre programul secțiilor de votare, acesta a fost stabilit. Secțiile se vor deschide duminică, 27 septembrie, dimineață, la ora 7.00. La ora 21:00, sesiunea de vot va fi declarată închisă. Pentru cei întârziați, care nu au ajuns până la ora limită, dacă se află în incinta locului în care se desfășoară alegerile, aceștia își pot exercita dreptul la vot. De altfel, până la ora 21:00, urna de vot trebuie să fie adusă în localul secției de vot.

Pentru a putea vota, trebuie să ai vârsta minimă de 18 ani, chiar și împliniți în ziua alegerilor locale. Poți vota în localitatea în care ai domiciliul sau reședința, după caz. Trebuie să ai asupra ta un act care să îți dovedească identitatea: buletinul (cartea de identitate), cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, pașaportul de serviciu/electronic, pașaportul diplomatic/electronic, sau carnetul de serviciu militar.

Liderii parlamentari ai PSD, PNL, USR, UDMR, PMP au depus un proiect de lege prin care cer închiderea secțiilor de vot la ora 23:59 începând de la alegerile parlamentare din 3 decembrie. Politicienii au decis că se va putea vota până la ora 23.59. Deși Președintele secției de votare va declara votarea închisă, cei care stau deja la rând pentru a-și exercita dreptul de vot și nu au reușit până la ora limită, vor putea să o facă până la 23:59.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top