Connect with us
Anunț de ultimă oră! MAI cere prelungirea alegerilor locale după ora 21.00

Alegeri Locale 2020

Anunț de ultimă oră! MAI cere prelungirea alegerilor locale după ora 21.00

MAI a adresat o notă către BEC prin care cere ca alegerile locale de anul acesta să se desfășoare și după ora 21.oo în secţiile de votare unde procesul a fost îngreunat din cauza măsurilor de prevenire a infectării cu noul virus pe care oamenii au fost nevoiți să le respecte. Nota este semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu şi parafată de Raed Arafat.

MAI cere alegeri locale și după ora 21.oo

Astăzi, 27 septembrie, ziua alegerilor locale, MAI a transmis către BEC o notă prin care cer prelungirea votului și după ora 21.00, având în vedere că procesul de vot ar fi fost îngreunat în anumite zone din cauza faptului că oamenii trebuie să respecte mai multe măsuri de prevenire a îmbolnăvirii, precum distanțarea socială, intrarea în secția de votare a doar cinci votanți, trierea și dezinfectarea mâinilor înainte și după exprimarea votului.

Astfel, MAI cere ca programul de vot să se prelungească și după ora 21.00 acolo unde există persoane care nu au reușit să-și exercite dreptul la vot. De precizat că acestea trebuie deja să se afle la secția de votare, respectiv în proximitatea acesteia: curtea exterioară a localului, alei şi trotuare.

„Ţinând seama de faptul că respectarea măsurilor de protecţie sanitară poate determina îngreunarea exercitării votului de către cetăţeni vă adresăm rugămintea să analizaţi şi să dispuneţi posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00, acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare (curtea exterioară a localului, alei şi trotuare) şi doresc să îşi exercite dreptul de vot”, cere MAI, într-o notă semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu şi parafată de Raed Arafat.

Reamintim că acest scrutin este unul atipic, deoarece se desfășoară în timpul pandemiei. Oamenii trebuie să respecte mai multe reguli clare, prin care să se protejeze de infectarea cu noul virus. Secțiile de votare s-au deschis la ora 07.00 și sunt deschise până la ora 21.00 peste tot în țară.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top