Connect with us
Caz unic la Galați: În două proprietăți au viză de flotant peste 8500 de persoane

Alegeri Locale 2020

Caz unic la Galați: În două proprietăți au viză de flotant peste 8500 de persoane

În Municipiul Galați are loc o situație unică astăzi, în ziua alegerilor locale: au fost organizate patru secții de votare, unde vor vota doar persoanele care au viză de flotant în două proprietăți. Este vorba de peste 8500 de persoane care au fost luate în spațiu de către un singur bărbat, care deține două proprietăți: o casă și un apartament.

Patru secții de votare speciale în Galați

Autoritățile din Galați au organizat patru secții de votare speciale pentru aceste alegeri locale, dedicate celor peste 8500 de persoane care au viză de flotant la două proprietăți ale unui bărbat. Este vorba de un apartament la bloc, unde au viză de flotant aproximativ 5000 de moldoveni, și o casă unde mai figurează peste 3500 de oameni cu dublă cetățenie, română și moldovenească.

Se pare că miile de persoane și-au făcut acte românești pentru a putea călători în Uniunea Europeană. Se pare că bărbatul nu este singurul în această situație. În total, în Galați există  peste 17.500 de cetăţeni moldoveni care au şi cetăţenie română și drept de vot. Mai există un alt bărbat care găzduiește 2.719 persoane cu dublă cetăţenie, iar un al treilea, are 1.816 persoane luate în spaţiu la locuința sa.

Aceste persoane sunt plecate de multă vreme în UE și nu locuiesc în Galați, însă autoritățile sunt obligate  să organizeze secţii de votare pentru 2.000 de persoane. Pentru proprietarul cu două proprietăți au fost organizate patru secții de votare.

Silviu Bacalum, directorul Serviciului de Evidența Populației Galaţi, a explicat că situația s-a produs în urmă cu aproximativ 5-6 ani, iar proprietarul este cercetat în instanță.

„Este un bărbat din Galaţi, care, la două adrese unde deţine proprietăţi, are luate în spaţiu 8.531 persoane cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească. Un altul, găzduieşte cu forme legale 2.719 persoane cu dublă cetăţenie, iar un al treilea, are 1.816 persoane luate în spaţiu. În total, în Galaţi sunt înregistraţi peste 17.500 de cetăţeni moldoveni care au şi cetăţenie română şi, implicit, drept de vot la alegerile locale”, a declarat Bacalum.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top