Connect with us
Astăzi vor fi desemnați judecătorii care vor face parte din BEC

Alegeri Locale 2020

Astăzi vor fi desemnați judecătorii care vor face parte din BEC

Au început pregătirile pentru desfășurarea alegerilor locale din toamnă. Astăzi vor fi desemnați judecătorii care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Judecătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți

Judecătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți, după cum anunță Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Şedinţa va avea loc la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, sala Secţiile Unite.

„În temeiul art. 38 alin. (2) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie aduce la cunoştinţă următoarele: În ziua de 30 iulie 2020, orele 13.00, vor fi desemnaţi, prin tragere la sorţi, în şedinţă publică, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie”, se arată într-un anunţ al Instanţei supreme.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) transmite că în 29 iulie 2020 începe perioada electorală aferentă alegerilor locale din 27 septembrie 2020.

Principalele repere calendaristice ale acestei perioade sunt următoarele:
2 august – constituirea Biroului Electoral Central;
7 – 11 august: perioada de înregistrare a alianţelor electorale;
7 – 18 august – perioda de depunere a candidaturilor;
8 august – constituirea birourilor electorale de circumscripţie;
24 august – rămânerea definitivă a candidaturilor;
22 septembrie – tipărirea buletinelor de vot;
22 septembrie – desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora, prin tragere la sorți computerizată;
26 septembrie, ora 7:00 – încheierea campaniei electorale;
27 septembrie, ora 7:00 – începerea votării;
27 septembrie, ora 21:00 – încheierea votării.

În ceea ce priveşte alianţele electorale la alegerile locale, acestea se pot constitui între partide politice sau alianțe politice la nivel județean ori local. Un partid politic nu poate face parte, la același nivel, decât dintr-o singură alianță electorală. La alegerile locale din 2020, alianțele electorale se înregistrează la biroul electoral de circumscripție județeană sau la biroul electoral de circumscripție a municipiului București, după caz, până cel mai târziu la data de 11 august 2020.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top