Connect with us
Când vor avea loc alegerile locale 2020. Campaniile electorale nu vor mai fi la fel

Alegeri Locale 2020

Când vor avea loc alegerile locale 2020. Campaniile electorale nu vor mai fi la fel

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube și continuă să afecteze oamenii. Mai multe domenii au suferit schimbări din cauza virusului, precum cultura, educația sau economia. De altfel, și în plan politic au existat probleme, având în vedere că alegerile locale au fost amânate. Astfel, Guvernul a aprobat joi proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor locale în 27 septembrie 2020. Atât în secția de votare, cât și în cazul campaniilor electorale vor exista schimbări.

Când vor avea loc alegerile locale 2020. Campaniile electorale nu vor mai fi la fel

După ce alegerile locale au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus, acestea au fost reprogramate pentru data de 27 septembrie 2020. Premierul și-a exprimat convingerea că până atunci răspândirea noului coronavirus se va diminua şi vor putea fi organizate aceste mișcări. Astfel, prelungirea mandatelor și susținerea alegerilor în toamnă vor impune mai multe măsuri pentru prevenirea infectării cu Covid-19.

Premierul a explica că nu vor mai fi permise campaniile în aceeași manieră ca înainte de criza sanitară cu care ne confruntăm. Deși alegerile se vor desfășura, candidații și alegătorii vor trebui să se supună unor reguli prin care să se evite răspândirea noului coronavirus.

Astfel, cei aleși nu vor putea să organizeze adunări publice sau meetinguri electorale pentru a comunica cu oamenii. Totuși, ei vor putea să meargă în casele oamenilor pentru a le transmite mesajele pe care le au pentru ei, dar vor trebui să respecte toate normele stabilite, precum purtarea măștii sau respectarea distanțării sociale, pentru a fi evitat orice contact direct. Se va pune accent pe campania din mediul online, care reprezintă cea mai sigură sursă de comunicare.

Și în secțiile de vot se vor lua măsuri. Astfel, va fi limitat numărul de persoane pentru a evita aglomerarea, se va respecta distanțarea socială la cozi. De altfel, masca de protecție va fi obligatorie și fiecare sală special amenajată va pune la dispoziție dezinfectanți.

„Am adoptat astăzi în Guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie. Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii.”, a afimat prim-ministrul la Digi24.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top