Connect with us
Nelu Tătaru, despre carantinarea județelor. Ce se va întâmpla de la 1 iulie

Social

Nelu Tătaru, despre carantinarea județelor. Ce se va întâmpla de la 1 iulie

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, Mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, iar autoritățile vor lua măsuri în acest sens. Cât despre următoarea etapă de relaxare de la 1 iulie, aceasta va avea loc doar dacă situația o va permite, iar carantina va fi impusă acolo unde vor fi găsite focare de infecție.

Nelu Tătaru, despre carantinarea județelor. Ce se va întâmpla de la 1 iulie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în contextul situației din România care nu este deloc îmbucurătoare, a declarat că, momentan, autoritățile nu prevăd carantinarea vreunui județ. În cazul în care numărul de cazuri va crește semnificativ într-o anumită zonă, localitate sau cartier, se va recurge și la această măsură pentru a preveni creșterea riscului de infectare cu noul coronavirus. În prezent, situația este gestionată de direcțiile de sănătate publice care evaluează prin anchete cazurile din fiecare județ.

„Acolo unde există focare, acele focare sunt identificate, sunt izolate, sunt internaţi pentru tratament cei care sunt pozitivi. În condiţiile în care va exista o transmitere comunitară accentuată într-o localitate, într-un cartier, ne gândim şi la posibilitatea unei carantinări. Nu este cazul în acest moment.”, a spus Tătaru.

În ceea ce privește următoarea etapă de relaxare de la 1 iulie, având în vedere că situația este evaluată în vederea a noi schimbări o dată la două săptămâni, aceasta va avea loc doar în condițiile în care situația va fi una favorabilă, fără modificări bruște, care ar putea avea urmări grave.

În cazul în care evoluția va fi una normală, cu o creștere ușoară a numărului de cazuri, se poate vorbi despre adoptarea a noi măsuri de relaxare. Nelu Tătaru a explicat că odată cu acestea, se asumă și riscul ca infectările să se afle pe o pantă ascendentă. El îi liniștește pe români și le transmite că atâta timp cât creșterea poate fi controlată atât medical, cât și epidemiologic, nu trebuie să creadă „că la 1 iulie toate sunt închise şi nu vor mai fi măsuri de relaxare”.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top