Connect with us
Caz unic la Deveselu! A fost votat un primar decedat

Alegeri Locale 2020

Caz unic la Deveselu! A fost votat un primar decedat

În comuna Deveselu, din județul Olt, a avut loc o situație ciudată. Deși a murit în urmă cu mai bine de două săptămâni, primarul acestei localități a rămas pe buletinele de vot. Mulți dintre alegătorii susținători ai candidatului social-democrat continuă să îl voteze pe Ion Aliman, deoarece acesta a rămas pe liste alături de ceilalți doi candidați.

Primarul mort din Deveselu a câștigat alegerile locale

UPDATE ora 23.30: Ion Aliman, primarul din Deveselu, care a murit 17 septembrie 2020, a câștigat alegerile locale. Edilul a primit 1.020 de voturi din cele 1.600 care au fost acordate în Deveselu.

În localitatea Deveselu au loc lucruri unice. Unul dintre candidații la alegerile locale, respectiv primarul comunei, a decedat în urmă cu aproximativ o săptămână. Cu toate acestea, el a rămas pe buletinele de vot și localnicii mulțumiți de activitatea lui din timpul mandatelor de primar l-au votat azi.

Dacă primarul mort decedat va câștiga alegerile, atunci acestea se vor anula și se va organiza un nou scrutin. Acesta a fost la conducere încă din 2012, când a câștigat primul mandat. Oamenii au fost mulțumiți de felul în care s-a dezvoltat localitatea, motiv pentru care l-au susținut și azi pe regretatul bărbat în vârstă de 26 de ani, răpus de nemilosul virus al momentului.

Imaginile cu fostul primar apar peste tot prin localitate, precum și pe mașinile care transportă urna mobilă și pe cele ale activiștilor partidului pe care l-a reprezentat. Chiar dacă ar fi fost depuse contestaţii la biroul electoral pentru refacerea buletinului de vot, nu s-a schimbat nimic.

Edilul din Deveselu a fost confirmat cu COVID-19 în data de 4 septembrie. Acesta a fost internat la Spitalul suport COVID din Caracal, dar pentru că starea sa de sănătate s-a deteriorat, a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală.

„Sâmbătă, acum o săptămână, m-am simţit mai rău. Să zic aşa, o mică răceală, când te prinde curentul. Duminică, am fost mai rău, iar luni, când m-am trezit să plec la serviciu, mi-am dat seama că nu prea mai sunt în posibilitatea de a merge. Şi am hotărât să rămân acasă, să-mi iau concediu, toată săptămâna, până fac analize şi văd ce se-ntâmplă cu mine“, a declarat in ziua internării primarul Ion Aliman.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top