Connect with us
Clotilde Armand, oficial primarul Sectorului 1 al Capitalei. BEC a respins renumărarea voturilor

Alegeri Locale 2020

Clotilde Armand, oficial primarul Sectorului 1 al Capitalei. BEC a respins renumărarea voturilor

Clotilde Armand a anunțat că este, în mod oficial, primarul Sectorului 1 al Capitalei. Biroul Electoral al Municipiului București a respins renumărarea voturilor în sectorul 1. Aceasta fusese cererea din partea Partidului Social Democrat.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1

Clotilde Armand este, în mod oficial, primarul Sectorului 1 al Capitalei. Situația era incertă după ce PSD a cerut la BEC renumărarea voturilor. Duminică, 4 octombrie, BEC a respins renumărarea voturilor, iar asta înseamnă că noul primar al celui mai bogat sector al capitalei este Clotilde Armand.

”Ca urmare a analizei contestaţiilor prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse şi în lumina dispoziţiilor legale aplicabile, Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti constată că acestea sunt neîntemeiate”, se precizează în hotărârea biroului electoral.

Potrivit ultimelor date parţiale, Clotilde Armand (USR PLUS) se află pe primul loc la alegerile locale cu 40,95% din voturi.
Ea a fost înaintea lui Daniel Tudorache, cel care a ocupat funcția de primar al Sectorului 1 până la alegerile din 27 septembrie.

Partidul Social Democrat a cerut la Biroul Electoral Central, ca voturile din București să fie renumărate, după ce în spațiul public au apărut imagini cu persoane care intră într-o cameră unde ar fi fost buletinele de vot.

”Referitor la apariţia unor informaţii şi imagini în spaţiul public privind păstrarea şi manipularea sacilor cu buletinele de vot, acestea nu intră în competenţa Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti, urmând a fi analizate de autorităţile competente în acest sens”, se arată în hotărâre.

La aflarea acestei vești Clotilde Armand a scris un mesaj pe pagina ei de Facebook în care spune că BEC a respins contestațiile împotriva ei, și că în Sectorul 1 nu se mai anulează alegerile şi nu se mai renumără voturile.

”Ştiu că le este greu să creadă asta dar de astăzi sunt oficial primarul Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top