Connect with us
Competiție politică dură în București, la alegerile locale din această toamnă

Alegeri Locale 2020

Competiție politică dură în București, la alegerile locale din această toamnă

Se anunță o competiție politică dură în București, la alegerile locale din această toamnă. Politologul Cristian Pîrvulescu este de părere că lupta politică din Capitală va estompa bătălia din celelalte localității. Totul are legătură cu candidatura fostului președinte Traian Băsescu.

Competiție politică dură în București, la alegerile locale din această toamnă

Va fi o competiție politică dură la alegerile locale din Capitală, în toamna acestui an. Politologul Cristian Pîrvulescu a declarat la Digi24 că totul pleacă de la candidatura fostului președinte Traian Băsescu. El spune că nu mai este nicio îndoială că Băsescu intră în cursa pentru Primăria Capitalei, ceea ce va transforma competiția din București într-o luptă politică dură, care va estompa bătălia din celelalte localități.

„Lupta pentru Capitală va fi una între două partide mari și partide mai mici, cum este și PMP. Avem doi candidați, Gabriela Firea și Nicușor Dan, care au două partide-pivot: o alianță care a reușit să se înfiripeze și care are majoritatea intențiilor de vot în acest moment, plus PSD. Celelalte partide vor încerca să smulgă câteva voturi de ici, de colo. Asta se va întâmpla și cu PMP”, a declarat Cristian Pîrvulescu la Digi24.

Politologul susține că alegerile locale, dincolo de confruntarea legată de diferitele programe privind administrarea localităților, anticipează alegerile parlamentare. În aceste condiții, ele au o miză politică foarte importantă, fapt care se petrece mereu din 1992 încoace. Tot el a mai precizat că nu este niciun fel de îndoială că PMP va candida singur peste tot.

„Nu este niciun fel de îndoială că PMP va candida singur, e foarte probabil că va candida peste tot singur, deși pe listele de alianțe de la Biroul Electoral Central veți găsi alianțe de tip PMP-PNL, dar se pare că ele nu vor funcționa nicăieri și asta pentru că ne apropiem de alegerile parlamentare și partidul fostului președinte vrea să obțină un scor cât mai bun, pentru a pregăti fie o negociere dură cu PNL, fie o candidatură separată și depășirea pragului de 5 la sută. Pentru că alegerile locale, dincolo de confruntarea legată de diferitele programe privind administrarea localităților, anticipează alegerile parlamentare, deci au o miză politică foarte importantă și asta se întâmplă mereu din 1992 încoace”, a declarat Cristian Pîrvulescu la Digi24.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top