Connect with us
Klaus Iohannis, mesaj pentru români înainte de alegerile locale: "Mergeți la vot!"

Alegeri Locale 2020

Klaus Iohannis, mesaj pentru români înainte de alegerile locale: „Mergeți la vot!”

Alegerile locale au loc mâine, 27 septembrie. Oamenii pot alege începând cu ora 07:00, până la ora 21:00. Scrutinul va fi unul inedit, având în vedere că se desfășoară într-o perioadă destul de dificilă, în care omenirea continuă să fie pusă la încercare și să fie amenințată de noul virus. Astfel, vom fi nevoiți să respectăm mai multe reguli, pentru a ne asigura că situația nu scapă de sub control. În acest context, Klaus Iohannis le-a transmis românilor un mesaj special înainte de vot, prin care i-a îndemnat să meargă să-și aleagă preferatul.

Klaus Iohannis încurajează oamenii să iasă la vot

Klaus Iohannis le-a transmis oamenilor un ultim mesaj înainte de alegerile locale. Astfel, președintele țării îi îndeamnă pe oameni să meargă la alegerile locale care vor avea loc duminică, 27 septembrie. El le-a comunicat tuturor că este nevoie ca fiecare să-și exercite dreptul la vot și să aleagă persoana care crede că îi va reprezenta cel mai bine și le va dezvolta localitatea din care provin.

În plus, Iohannis susține că doar de noi depinde pe cine alegem să ne modernizeze școlile sau spitalele și să ducă la un alt nivel locul din care provenim. Cât despre siguranța de a merge la vot în aceste vremuri dificile, el crede că nu se va întâmpla nimic și riscurile vor fi reduse la zero dacă respectăm regulile de bază pe care autoritățile le-au impus.

„Dacă toată lumea va respecta câteva reguli de bază care se rezumă la purtarea corectă a măștii de protecție, păstrarea distanței, evitarea aglomerărilor, igiena mâinilor și dezinfectarea obiectelor folosite în comun, atunci riscul infectării în secțiile de votare este redus la minimum. De aceea, vă încurajez, dragi români: mergeți la vot în număr cât mai mare și alegeți-i pe cei care pot să facă ceva pentru dezvoltarea orașului sau a comunei în care trăiți.”, a spus Klaus Iohannis.

Și medicul Virgil Musta îi încurajează pe oamenii să meargă la vot, deși pot fi speriați de această perioadă dificilă. Astfel, la fel ca președintele, sugerează respectarea măsurile impuse de autorități, pentru a prevemi riscurile. Masca de protecție trebuie purtată în mod corect, să acopere nasul și gura. De altfel, este necesară dezinfectarea mâinilor înainte și după vot și respectarea distanțării sociale atât în secția de vot, cât și în afara ei, pe drumul spre aceasta.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top