Connect with us
Reguli stricte la alegerile locale. Raed Arafat avertizează că nu poți vota fără mască de protecție

Alegeri Locale 2020

Reguli stricte la alegerile locale. Raed Arafat avertizează că nu poți vota fără mască de protecție

Alegerile locale de anul acesta au loc la data de 27 septembrie. Deși criza sanitară încă reprezintă o amenințare și situația nu este deloc una îmbucurătoare, autoritățile au decis desfășurarea lor sub stricta respectare a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii și a oricărui risc. În acest context, Raed Arafat a vorbit despre regulile la care trebuie să se supună exact oamenii pentru a putea merge la vot și pentru ca alegerile să se desfășoare în siguranță. El a subliniat faptul că nimeni nu va intra în secțiile de votare în lipsa măștii de protecție.

Reguli stricte la alegerile locale. Raed Arafat avertizează că nu poți vota fără mască de protecție

Alegerile locale se vor desfășura la data de 27 septembrie, în plină criză sanitară. Deși cazurile de îmbolnăvire sunt numeroase și se mențin pe o pantă ascendentă, autoritățile asigură că totul va avea loc în siguranță, însă oamenii trebuie să respecte mai multe reguli. În acest context, Raed Arafat a prezentat luni măsurile impuse de către autorități pentru minimizarea cazurilor noi de îmbolnăvire care ar putea apărea în urma alegerilor locale.

Cu doar câteva zile înainte de alegerile locale, Raed Arafat a intervenit în legătură cu acest subiect controversat, după ce a fost acuzat că nu ar respecta drepturile oamenilor. El a precizat că nimeni nu va putea intra la vot în lipsa măștii de protecție și mai ales dacă refuză să poarte aceste echipament strict necesar. În plus, el a declarat că este recomandat ca fiecare alegător să aducă o mască de protecție de acasă, dar, în cazuri extreme, oricine poate primi și la fața locului una, dacă este nevoie, din rezerva de la fiecare unitate de vot.

„Nimeni nu va fi împiedicat să voteze, însă portul măştii în interiorul secţiei de vot este unul din măsurile minime necesare pentru a proteja comisia care va stă în interiorul secţiei ore în şir precum şi alegătorii care vor fi în interiorul secţiei aşteptând să ajungă la urne. Dacă cineva nu vrea să poarte masca de protecţie în interiorul secţiei înseamnă că acesta va riscă viaţă celor din jur, inclusiv a membrilor comisiei de vot.”, a declarat Arafat.

În același timp, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a mai declarat că ar fi bine ca românii să vină cu pixul de acasă pentru a putea semna. De altfel, dacă aleg să semneze cu un pix comun, oamenii pot purta mănuși de protecție. În mod obligatoriu, la intrarea și ieșirea din secția de vot, toți își vor dezinfecta mâinile cu substanțe puse la dispoziție de autoritățile responsabile și se va respecta distanțarea socială.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top