Connect with us
Zile libere pentru elevi înainte și după alegerile locale

Alegeri Locale 2020

Zile libere pentru elevi înainte și după alegerile locale

Pandemia reprezintă în continuare o amenințare, însă oamenii au revenit la mai majoritatea obiceiurilor de dinainte de criza sanitară care a lovit omenirea. Astfel, școlile au început, iar elevii trebuie să respecte mai multe reguli de prevenire a îmbolnăvirii. La fel se întâmplă și cu alegerile locale de la 27 septembrie. Acestea vor avea loc, după ce au fost amânate în vară. Unele săli de clasă vor deveni secții de vot, ceea ce poate însemna vor fi câteva zile libere pentru elevii din unitățile de învățământ respective înainte și după alegeri, în vederea dezinfectării sălilor și a pregătirii lor.

Dezinfectarea claselor după alegerile locale

Alegerile locale vor avea loc la data de 27 septembrie, după ce autoritățile au decis că scrutinul se paote desfășura în condiții de siguranță chiar și în contextul pandemiei. Oamenii vor fi nevoiți să respecte mai multe măsuri de prevenire a infectării cu virusul momentului, iar responsabilii se vor asigura de buna desfășurare. Astfel, toți participanții sunt nevoiți să poarte masca de protecție, să respecte distanțarea socială și să-și dezinfecteze mâinile la intrarea și ieșirea din secția de vot, având în vedere că vor fi atinse obiecte comune.

Ca la fiecare scrutin, unele școli vor deveni secții de votare, ceea ce înseamnă că elevii ar putea primi zile libere pentru ca acestea să fie pregătite. Președintele a explicat că activitatea școlară va fi deranjată din cauza alegerilor, pentru că este nevoie de mai mult de o zi pentru ca sălile de clasă să fie amenajate pentru ca acolo să se poată vota.

În plus, după terminarea alegerilor, mai este nevoie de o altă perioadă în care clasele să fie complet goale, în vederea efectuării dezinfecției corespunzătoare. Iohannis a precizat că din discuțiile cu ministrii Educației și Sănătății „toată lumea este conștientă” că e nevoie de o perioadă pentru pregătirea secției de votare și pentru dezinfecție, deci de zile libere pentru elevi.

„Sunt perfect de acord că trebuie să se găsească soluţiile cele mai bune pentru a face o dezinfecţie profundă după ziua alegerilor. Este foarte clar că activitatea în şcoli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale, fiindcă amenajarea secţiilor de votare nu se poate face peste noapte, deci cel puţin o zi sau două înainte de vot şcoala va trebui să fie liberă pentru instalarea secţiilor de votare, iar după ziua votului este foarte clar că e nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecţie profundă şi aceste lucruri trebuie rezolvate după părerea mea foarte urgent de către Guvern şi de către responsabilii din Guvern şi de către autorităţi”, a spus președintele.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top