Connect with us
Alegeri Parlamentare 2020: la ce oră se deschid secțiile de votare din diaspora. Află orele pentru fiecare țară în parte

Alegeri parlamentare

Alegeri Parlamentare 2020: la ce oră se deschid secțiile de votare din diaspora. Află orele pentru fiecare țară în parte

Alegeri Parlamentare 2020. Vor fi două zile de alegeri la secțiile de votare din diaspora. Ministrul de Externe a anunțat faptul că numărul secțiilor de votare din străinătate din 2020 a crescut față de alegerile din 2016. În diaspora vor fi 748 de secții de votare, cu 331 mai mult față de acum patru ani.

Alegeri Parlamentare 2020

La alegerile parlamentare din acest an, cetățenii din diaspora vor avea la dispoziție mai multe secții de votare, față de câte au fost în urmă cu patru ani. Astfel, conform ministrului de Externe, vor fi, în total 748 secții de votare, cu 331 mai multe decât acum patru ani, când au fost organizate 417.

Un element de noutate este că românii din diaspora vor putea vota pe parcursul a două zile: 5 și 6 decembrie. Este prima oară când alegerile parlamentare în străinătate se desfășoară pe parcursul a două zile.

„Vreau să subliniez că propunerea de organizare a celor 748 de secţii de votare în străinătate este rezultatul consultării de către misiunile diplomatice şi consulare a reprezentanţilor comunităţilor de cetăţeni români în afara ţării, iar în ce priveşte numărul de secţii vreau să remarc faptul că, faţă de alegerile parlamentare anterioare, din 2016, când au fost organizate 417 secţii, anul acesta am propus organizarea a 331 de secţii în plus”, a declarat ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

La ce oră se deschid secțiile de votare

Procesul de votare se desfășoară pe parcursul a două zile: 5 și 6 decembrie 2020. Secțiile de votare sunt deschise între ora 7.00 și ora 21.00 (ore locale). Alegătorii care la ora 21.00 (ora locală) se află în interiorul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot, pot vota până la ora 23.59 (ora locală).

În mod excepțional, ținând cont de restricțiile impuse în multe state din cauza pandemiei de COVID-19, Biroul Electoral Central a decis că, la alegerile parlamentare din acest an, cetățenii români cu actele de identitate care au expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020 își pot exercita dreptul de
vot.

Acte necesare pentru vot

Dacă aveți domiciliul în străinătate, puteți vota la orice secție organizată în străinătate în baza următoarelor acte de identitate:
1. pașaportul simplu, cu menționarea țării de domiciliu;
2. pașaportul simplu temporar, cu menționarea țării de domiciliu;
3. pașaportul simplu electronic, cu menționarea țării de domiciliu.

Dacă aveți reședința în străinătate, puteți vota la orice secție organizată în străinătate în baza unuia dintre următoarele acte de identitate:
1. cartea de identitate;
2. cartea electronică de identitate;
3. cartea de identitate provizorie;
4. buletinul de identitate;
5. pașaportul diplomatic;
6. pașaportul diplomatic electronic;
7. pașaportul de serviciu;
8. pașaportul de serviciu electronic;
9. pașaportul simplu;
10.pașaportul simplu electronic;
11.pașaportul simplu temporar.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top