Connect with us
Alegerile parlamentare ar putea fi amânate. Anunț de ultimă oră

Alegeri parlamentare

Alegerile parlamentare ar putea fi amânate. Anunț de ultimă oră

Alegerile parlamentare ar fi trebuit să aibă loc la data de 6 decembrie 2020, însă acestea ar putea fi amânate pentru 14 martie 2021. Deputatul independent Adrian Dohotaru a anunţat că va depune vineri, la Senat, un proiect de lege prin care propune amânarea acestora. Nu este singurul care a vorbit despre acest proiect, deoarece Marcel Ciolacu anunța încă de joi că are în vedere amânarea scrutinului.

Alegerile parlamentare s-ar putea desfășura în martie

Deputatul independent Adrian Dohotaru a anunțat că va depune azi, 2 octombrie, un proiect de lege la Senat prin care va cere ca alegerile parlamentare de anul acesta să fie amânate și să reprogramate pentru primăvara anului următor, respectiv 14 martie 2021.

În expunerea de motive, Dohotaru susține că nu este posibilă desfășurarea alegerilor parlamentare în plină criză sanitară, mai ales că se apropie sezonul rece și apar și îmbolnăvirile cu gripa sezonieră și România este deja caracterizată de o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a confirmat că PSD va susţine acest proiect de lege pe motiv că situația medicală din România nu permite desfășurarea alegerilor, deși tocmai au avut loc alegerile locale. Marcel Ciolacu declara joi că are în vedere depunerea unui astfel de proiect și susține amânarea scrutinului în contextul crizei sanitare cu care se confruntă țara noastră.

De altfel, el a explicat că este importantă sănătatea românilor și situația este una dificilă, având în vedere că toate secțiile de ATI sunt pline și că numărul de infectări este tot mai mare pe zi ce trece, susținând că  s-ar putea ajunge chiar la 3000 de îmbolnăviri zilnice. În plus, este de părere că oamenii se vor teme să mai iasă la vot când vor vedea ce se petrece în jurul lor, acuzând partidul opozant de iresponsabilitate și de faptul că nu îl interesează de soarta românilor.

”Nu îi interesează altceva, decât să ţină alegerile. Toate ATI-urile sunt pline. Lumea va avea o lehamite să mai vină la vot, mai ales după aceste imagini. Pentru că nu mai contează cine votează, contează cine decide să fie la putere şi care este structura Parlamentului. Plus, părerea mea, că  infestările vor depăşi 2.500, vor merge spre 3.000 şi vor avea această consecinţă, că oamenii nu vor mai merge la vot.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top