Connect with us
Alexandru Rafila a intrat în politică și candidează la alegerile parlamentare

Alegeri parlamentare

Alexandru Rafila a intrat în politică și candidează la alegerile parlamentare

Alexandru Rafila candidează la alegerile parlamentare din acest an. Profesorul Rafila s-a înscris în Partidul Social Democrat, pe listele pentru parlamentare. Anunțul a fost făcut joi, 15 octombrie, într-o conferință comună de presă, la care a participat și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Alexandru Rafila a intrat în politică

Alexandru Rafila candidează pe listele Partidului Social Democrat la alegerile parlamentare din acest an. Președintele PSD, Marcel Ciolacu a făcut acest anunț, în cadrul unei conferințe comune.

Rafila a declarat că a fost un pas dificil alegerea de a se înscrie pe lista pentru parlamentare, dar a considerat că are experiență și poate ajuta țara.

„Trebuie să avem o legislație în domeniul sănătății care să facă posibil un deziderat: accesul universal la servicii de sănătate. Intoleranța, polarizarea fac imposibilă colaborarea. Trebuie să fim concentrați pe proiecte. Apartenența la un partid politic este o oprtunitate să aducem schimbări în viața de zi cu zi. Este important ca oameni care au experiență să vină împreună pentru fiecare dintre domeniile pe care le cunosc. Viitoarele alegeri ar trebui să fie un motiv de reflecție astfel încât în viitorul Parlament să fie o înțelegere pentru proiecte”, a declarat Alexandru Rafila.

În același timp, președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că îi mulțumește lui Rafila că a decis să se alăture echipei PSD, și că românii au nevoie de specialiști în Parlament, care să facă legislația pentru lupta împotriva noului virus.

Ciolacu a mai spus că oameni precum este doctorul Alexandru Rafila trebuie să se regăsească în viitor în Parlamentul României.

Cine este Alexandru Rafila

Alexandru Rafila este unul dintre cei de la care românii au aflat informații pertinente de când a apărut criza  sanitară provocată de noul virus.

El a declarat că într-o zi în care noi avem 4000 de cazuri diagnosticate, în realitate, în țara noastră se îmbolnăvesc 40.000 de persoane.

Profesor Doctor Alexandru Rafila este şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti.

Din 2000 a activat ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator / microbiologie şi sănătate publică. A fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind şi în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătăţii pe problema politicilor de sănătate.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top