Connect with us
Cum arată buletinul de vot la Alegerile Parlamentare 2020. Foto

Alegeri parlamentare

Cum arată buletinul de vot la Alegerile Parlamentare 2020. Foto

Cum arată buletinul de vot la alegerile parlamentare. Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie 2020. Cetățenii români cu drept de vot cu domiciliul sau reședința în străinătate vor putea să îsi exercite dreptul la vot la secțiile de votare care vor fi organizate în străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților în zilele de 5 și 6 decembrie 2020. Huff.ro vă prezintă buletinul de vot pentru alegerile parlamentare din acest an.

6 decembrie – data alegerilor parlamentare

Alegerile parlamentare au loc pe 6 decembrie. Românii sunt așteptați să-i aleagă pe cei care îi vor reprezenta în Camera Deputaților și în Senatul României.

Votarea se desfășoară în zilele de 5 și 6 decembrie 2020 între 7.00-21.00 (ora locală), cu posibilitatea prelungirii votării până la ora locală 23.59 dacă mai sunt alegători în secție sau la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot.

Cetățenii români cu domiciliul în străinătate își pot exercita dreptul de vot la secțiile organizate în străinătate în baza unuia dintre următoarele acte de identitate:

a) pașaportul simplu, cu menționarea țării de domiciliu;

b) pașaportul simplu temporar, cu menționarea țării de domiciliu;

c) pașaportul simplu electronic, cu menționarea țării de domiciliu.

Cetățenii români cu reședința în străinătate își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în străinătate în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, însoțite de un document oficial emis de statul străin privind stabilirea reședinței:

a) cartea de identitate;

b) cartea electronică de identitate;

c) cartea de identitate provizorie;

d) buletinul de identitate;

e) pașaportul diplomatic;

f) pașaportul diplomatic electronic;

g) pașaportul de serviciu;

h) pașaportul de serviciu electronic;

i) pașaportul simplu;

j) pașaportul simplu electronic;

k) pașaportul simplu temporar.

Cum arată buletinul de vot

Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat şi lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea modelelor, a dimensiunilor şi a condiţiilor de tipărire ale buletinelor de vot care vor fi folosite pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.

Cum arată buletinul de vot la Alegerile Parlamentare 2020. Foto

Cum arată buletinul de vot la Alegerile Parlamentare 2020. Foto

Cum arată buletinul de vot la Alegerile Parlamentare 2020. Foto

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top