Alegerile parlamentare de anul acesta au loc duminică, 6 decembrie. Se aleg acum membrii Senatului și ai Camerei Deputaților pentru următorii 4 ani. Deși situația din țara noastră este una destul de dificilă, având în vedere că spitalele sunt pline de bolnavi în stare gravă, iar numărul de persoane infectate zilnic este unul destul de mare, autoritățile au decis că scrutinul poate avea loc, cu respectarea mai multor măsuri de prevenire a infectării cu noul virus. Una dintre acestea are legătură cu buletinul de identitate, iar toți votanții trebuie să afle ce au de făcut.
Alegerile parlamentare de la 6 decembrie se vor desfășura într-o manieră neobișnuită, având în vedere că trăim vremuri grele din cauza pandemiei care a pus stăpânire pe omenire. Este deja al doilea scrutin desfățurat în timpul crizei de coronavirus, iar oamenii deja s-au obișnuit cu măsurile pe care trebuie să le respecte pentru a se proteja atât pe ei, cât și pe cei din jur.
Astfel, una dintre cele mai importante măsuri are legătură cu buletinul de identitate, necesar tuturor celor care vor să-și exercite dreptul la vot. Așadar, în momentul în care intri în secţia de votare, îți dezinfectezi mâinile cu soluțiile puse la dispoziție și îţi aşezi singur buletinul în terminalul informatic, pentru ca cei din comisie să nu îl atingă, fiind redus, astfel, riscul de răspândire al virusului. Mai apoi, îți scoți masca pentru câteva momente, pentru a fi recunoscut.
După ce votezi, tot singur îţi lipeşti autocolantul cu VOTAT, pe cartea de identitate, aceasta fiind o altă măsură importantă. De asemenea, mâinile se dezinfectează și înainte de a ieși din secția de votare, având în vedere că sunt atinse anumite suprafețe și sunt folosite obiecte comune, ceea ce poate fi riscant.
Mai mult, masca de protecție este obligatorie pentru toți participanții la vot. Amintim că acoperirea nasului și a gurii a devenit obligatorie și în spațiile deschise, ceea ce înseamnă că și în drum spre secția de votare sau în timp ce stai la rând vei purta masca. Mai mult, se respectă distanțarea socială, astfel încât oamenii să nu stea mult prea aproape unii de ceilalți. În secția de votare și la coadă, accesul este limitat, aspect de care se vor ocupa cei responsabili.
Acest site foloseste cookies.
Read More