Connect with us
Focuri de armă și mită la alegerile parlamentare. Primele probleme au început deja să apară

Alegeri parlamentare

Focuri de armă și mită la alegerile parlamentare. Primele probleme au început deja să apară

Alegerile parlamentare de azi, 6 decembrie, sunt unele atipice, având în vedere situația dificilă în care ne aflăm din cauza pandemiei de coronavirus. Oamenii sunt nevoiți acum să respecte mai multe măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu noul virus și răspândirii acestuia. Deși ne aflăm într-o perioadă grea, se pare că problemele nu ezită să apară nici acum. Astfel, primele scandaluri au izbucnit la alegerile parlamentare, precum focuri de armă sau cazuri de mită electorală.

Scandal la alegerile parlamentare

La alegerile parlamentare de anul acesta, a avut loc un incident care s-ar fi putut termina într-un mod extrem de grav. Într-o secție de votare din Gorj, s-au tras focuri de armă. Unui polițist i s-a descărcat arma din dotare chiar într-o secție din localitatea Turburea, iar glonțul a trecut printr-o fereastră. Din fericire, deși se aflau mai multe persoane în secție, se pare că niciuna nu a fost rănită. Polițistul este acum cercetat, pentru a fi descoperită cauza care a dus la descărcarea armei.

„La efectuarea controlului armamentului din dotare, polițistul a executat un foc de armă accidental, în jurul orei 6:00.”, a informat IPJ Gorj.

Nu este prima situație dificilă care a izbucnit în preajma alegerilor parlamentare. Sâmbătă, un cetățean a sesizat Poliția Municipiului Mediaș cu privire la faptul că, în localitatea Ighișul Nou, două persoane au împărțit pachete unor oameni din sat, în scop electoral. Imediat după ce evenimentul a fost făcut public, a fost demarată o anchetă pentru a se descoperi care este cu adevărat situația.

Se pare că, din primele verificări, Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş au identificat trei persoane au primit de la doi bărbați pachete care conțineau dulciuri și rechizite

“ În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale in rem privind săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor, în conformitate cu prevederile articolului 386 aliniatul 1 din Codul penal.  În continuare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş, poliţiştii medieşeni desfăşoară cercetări în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi aplicării măsurilor legale în consecinţă.”, arată comunicatul oficial al Poliției din Mediaș.

Probleme au existat și în ceea ce privește voturile din diaspora. Conform președintelui AEP, Florin Mituleț, aproximativ 14.000 de voturi nu au ajuns în țară deloc, sau până la data limită. Poșta Română a trimis 35.880 de plicuri în străinătate, dintre care au sosit în țară doar 21.600. Mai multe persoane plecate în afară au declarat fie că plicul lor a ajuns mult prea târziu la ei, fie voturile lor nu au ajuns în țară la timp.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top