Connect with us
Ion Iliescu a declarat cu ce partid a votat, deși nu are voie

Alegeri parlamentare

Ion Iliescu a declarat cu ce partid a votat, deși nu are voie

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a declarat cu ce partid a votat, deși nu este permis acest lucru în ziua votării.

Legea prevededă ca în ziua votării să nu se mai desfășoare niciun fel de campanie electorală. Iliescu i-a îndemnat pe români să meargă la vot. Primul președinte al țării de după căderea comunismului a spus că a pus ștampila pe PSD.

CITEȘTE ȘI: ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Primarul Timișoarei și primarul Clujului au votat

LIVE de la Alegerile Parlamentare 2016

„Am votat pentru pace. (…) Am votat, cred că nu e un secret pentru PSD”, a spus Ion Iliescu, scrie Mediafax.

Fostul președinte a schimbat apoi subiectul, după ce un jurnalist i-a atras atenția că în ziua votului nu poate da nume de partide.

Iliescu a identificat aspectul negativ al acestei campanii

„Sper să se consolideze nişte procese care au evoluat într-un sens pozitiv. Sper să fie limitate o serie de devieri de la mersul lucrurilor, aşa cum doreşte lumea. Sper să ofere viitoarea componenţă a parlamentului cu mai multă satisfacţie oamenilor şi mai ales oamenilor care duc greul, cei care au venituri mici, care se descurcă greu cu ele. Rămâne pentru noi o problemă majoră. Mersul ţării, datele pe ansamblu să se reflecte şi în viaţa oamenilor şi în viaţa mai bună a celor mulţi”, a mai spus fostul șef al statului.

„Şi cred că un număr mare de oameni înţeleg acest lucru. Sigur, sunt şi oameni care nu mai au încredere – ăsta este un aspect negativ al evoluţiei noastre, oamenii nu mai au încredere în structurile statale, în cei acre sunt aleşi, care nu totdeauna au răspuns nevoilor.

CITEȘTE ȘI: Alegeri parlamentare 2016 EXIT POLL, prezența la vot în timp real LIVE TEXT

Dar trebuie să facem această ruptură şi să dăm mai multă încredere oamenilor şi comunicarea aceasta sufletească între cei aleşi şi alegători să fie temeiul consolidării democratice”, a adăugat Iliescu.

Ion Iliescu nu a votat alături de Nina, soția lui, declarând că nu se simte foarte bine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top