Connect with us
Ultima zi de campanie electorală pentru alegerile SUA. Ce arată ultimele sondaje

Alegeri SUA

Ultima zi de campanie electorală pentru alegerile SUA. Ce arată ultimele sondaje

Alegerile prezidențiale SUA au loc la data de 3 noiembrie 2020. Astăzi a fost ultima zi de campanie electorală, în care candidații i-au putut convinge pe alegători să le ofere votul lor. Ultimele sondaje efectuate de specialiști arată că preferatul celor din SUA este Joe Biden, ceea ce îl plasează pe locul doi pe actualul președinte care nu își pierde speranțele și est foarte încrezător în forțele sale.

Joe Biden câștigă teren în cursa electorală din SUA

Conform mai multor sondaje realizate în ultima perioadă în SUA de NBC/Wall Street Journal, Joe Biden pare să fie preferatul alegătorilor până în acest moment. Biden este cotat cu 52% din opțiunile de vot iar Trump cu 42%, fiind vorba de o diferență remarcabilă.

Conform studiilor, oamenii sunt nemulțumiți de modul în care actualul președinte a gestionat pandemia de coronavirus, având în vedere că situația din SUA este extrem de gravă și continuă să se complice. Mai mult, nemulțumiri există și în ceea ce privește locurile de muncă și sectorul economic pe care, în opinia participanților la sondaje, Trump nu l-a tratat corespunzător.

Mai mult, din ceea ce arată sondajele, Biden este candidatul favorit al votanților hispanici/latino, acesta fiind preferat de 62% din acești alegători în comparație cu 29% care intenționează să voteze cu Trump. Biden este și preferatul afro-americanilor, al vârstnicilor, al femeilor și al independenților. Peste 91 de milioane de americani au votat deja anticipat.

Donald Trump nu se teme de rezultatul alegerilor și are mare încredere în puterea sa, însă înțelege că este o luptă grea și acuză că sunt mulți care nu se regăsesc în ideile și convingerile sale. De curând, acesta a demonstrat că nu acceptă criticile și, drept dovadă, a declarat că intenționează să-l concedieze pe medicul Anthony Fauci, care l-a criticat pentru modul în care a gestionat pandemia până acum și a declara că SUA se află într-un mare pericol.

Mai mult, președintele actual susține că doar dacă îl vor vota, oamenii vor putea depăși aceste momente grele și vor beneficia de vaccinul care îi va salva.

„Eu nu candidez doar împotriva lui Joe Biden, candidez împotriva mulţimii de stânga, presei de stânga, giganţilor din tehnologie. Mă lupt cu rinocerii (republicanii doar cu numele), care sunt probabil cei mai răi dintre toţi. Şi candidez împotriva „mlaştinii”, care este foarte adâncă şi vicioasă. Celor din mlaştină nu le place deloc treaba bună pe care o facem noi.”, a declarat Trump.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri SUA

To Top