Connect with us
Echinocțiul de toamnă 2019. Obiceiuri de care trebuie să ții cont

Știri

Echinocțiul de toamnă 2019. Obiceiuri de care trebuie să ții cont

Echinocțiul de toamnă 2019 are loc pe 23 septembrie, acesta fiind momentul cheie în care când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°. Mai exact, „punctul echinocţiului de toamnă, numit şi „punct autumnal”, se află pe sfera cerească la intersecția eclipticii (ce reprezintă proiecţia pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cereşti în cea sudică”, potrivit site-ului Observatorul Astronomic Vasile Urseanu.

Echinocțiul de toamnă 2019. Care sunt obiceiurile care îți aduc noroc tot anul

Acest eveniment este de fapt debutul toamnei din punct de vedere astronomic. Din acest moment, ziua va scădea treptat, iar noaptea va deveni tot mai lungă, până la solstițiul de iarnă, pe 21 decembrie.

Citește și: ZILELE BUCUREȘTIULUI 2019. Care este programul pregătit de primărie

Există numeroase obiceiuri de care este bine să ții cont acum, la echinocțiul de toamnă 2019. Acestea vor aduce bunăstarea și norocul pentru tine și familia ta pentru tot restul anului.

Echinoctiul de toamna 2019. Obiceiuri de care trebuie sa tii cont

Echinoctiul de toamna 2019. Obiceiuri de care trebuie sa tii cont

În această zi se bat nucii, se culeg merele și gutuile. Fructele care rămân de acum încolo nu se vor mai culege, pentru ca și păsările și animalele să se poată bucura de ele.

Citește și: Vremea să răcește brusc. Temperaturile extrem de reci dupa valul polar care intră în România

Este foarte important să mergi la Sfânta Biserică în acest moment imporant din an. Acolo se duc flori de sezon cu care se voa împodobi crucea din altar. Din bătrâni se știe că florile și frunzele duse la biserică astăzi sunt bune de leac, vindecă numeroase boli și dureri din corp, iar cu crenguțele de busuioc aprinse se afumă bolnavii de friguri.

Citește și: Horoscop Minerva 16-22 septembrie 2019 – Cine dă lovitura, dar și cine mai stă o tură

Un alt fenomen important ce ne aşteaptă în săptămânie care urmează este trecerea la ora de iarnă. Acest proces are loc în noaptea dintre 26 octombrie şi 27 octombrie 2019 (sâmbătă spre dumincă). Vestea bună este că vom dormi o oră în plus!

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top