Curs valutar BNR 15 martie. Moneda euro scade spectaculos, la primul curs al săptămânii

15.03.2021
Curs valutar BNR 15 martie. Moneda euro scade spectaculos, la primul curs al săptămânii

Este prima zi din săptămână în care BNR afișează cursul valutar. La orele 13.00 aflăm cât a ajuns să coste moneda unică europeană euro, precum și alte monede importante. Huff.ro actualizează datele în timp real pentru euro, lira sterlină, francul elvețian și dolarul american.

Cursul valutar de luni, 15 martie 2021

Cursul valutar al zilei este transmis de luni până vineri, la orele 13.00, de către Banca Națională a României. Noile valori vor fi valabile timp de 24 de ore.

Cursul valutar BNR valabil astăzi, 15 martie 

Curs valutar Euro

euro = 4.8846 Lei
La ultimul curs valutar, publicat vineri, moneda unică europeană euro a fost cotată la 4.8854 lei, fiind în ușoară scădere față de zilele precedente.

Curs valutar Dolarul american

dolarul american = 4.0942 Lei
Dolarul american a urcat până la valoarea de 4.0985 lei după ce, în ultima vreme, a avut fluctuații importante, plecând de la 4.0503 lei.

Curs valutar BNR 15 martie. Cât crește euro la primul curs valutar al săptămânii

Curs valutar Lira sterlină

lira sterlină = 5.7040 Lei
Spre deosebire de celelalte monede, lira sterlină a urcat progresiv la ultimele cotații, ajungând să coste 5.7102 lei.

Curs valutar Francul elvețian

francul elvețian = 4.4079
Francul elvețian a coborât la cursul valutar de vineri, 12 martie, când a fost cotat la 4.4038 lei. Cea mai mică valoare a francului, înregistrată în ultima vreme, a fost 4.388 lei.

Leul s-a apreciat la un nivel istoric față de euro

Purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale Române a declarat la Digi24 că aceste recorduri reprezintă de fapt creșteri de câțiva bani și vin de la o „reașezare a pieței”.

„Sunt recorduri, dar dacă ne uităm la cifre vedem că deprecierea leului este una foarte scăzută. Avem de la 4,87 la 4,88, un ban și ceva. Este foarte puțin, în contextul dat, al reașezării pe plan extern extrem de semnificative, mai ales dacă ne uităm pe perechea euro-dolar, care de fapt dictează reașezarea. În două săptămâni au fost 4 cenți diferență, ceea ce este foarte mult pentru ceea ce presupune echilibrele internaționale”, a declarat Dan Suciu.

El a declarat că este vorba despre o reașezare pe piețele internaționale și că Banca Națională nu face evaluări de curs pe termen lung, mediu sau scurt.