Connect with us
Curs valutar BNR 28 septembrie! Cum a evoluat Euro după ultimul record

Curs valutar

Curs valutar BNR 28 septembrie! Euro în scădere bruscă

Curs valutar BNR 28 septembrie. Banca Națională a României va emite astăzi, luni, 28 septembrie, un nou curs valutar. Datele vor fi actualizate la ora 13.00, când vom afla care sunt noile valori ale celor mai importante monede ale lumii. Vineri, 25 septembrie, moneda unică europeană a atins un nou record, ajungând să coste 4.8750 lei.

Curs valutar BNR 28 septembrie

Banca Națională a României publică astăzi, 28 septembrie, datele cu privire la valorile celor mai importante monede ale lumii. Vom afla cât costă euro, lira sterlină și dolarul american. Amintim faptul că vineri, 25 septembrie, moneda unică europeană a atins un nou record, ajungând la valoarea de 4.8750 lei.

Euro

Luni, 28 septembrie, prețul unui euro a scăzut, ajungând la valoarea de 1 euro = 4.8705 de la 4.875.

Moneda unică europeană – euro a înregistrat un nou record, vineri, 25 septembrie, ajungând să coste 4.8750 lei. În ultima perioadă, euro a fost într-o creștere continuă, cea mai mică valoarea fiind 4.8582, pe 18 septembrie.

Dolarul american

Luni, 28 septembrie, dolarul a scăzut, conform cursului valutar publicat de BNR. 1 dolar = 4.1828

Și dolarul american s-a aflat într-o continuă ascensiune. Un dolar a ajuns să coste 4.1874 lei, vineri, 25 septembrie, față de 4.0972 cât a fost pe 18 septembrie.

Lira sterlină

Luni, 28 septembrie, lira sterlină a înregistrat o evoluție fulminantă. 1 liră = 5.3758

Evoluția lirei sterline nu a fost deloc una previzibilă. Aceasta a înregistrat valori mari, apoi o coborâre bruscă, urmată de o stagnare și o creștere imprevizibilă. Vineri, 25 septembrie, la cursul valutar publicat de Banca Națională a României, lira sterlină valora 5.3319 lei.

Cum se negociază cursul valutar

Mulți s-au obișnuit să aștepte ziua de salariu pentru a cumpăra valută. Specialiștii spun că această strategie este greșită. De cele mai multe ori, însă, acesta nu este cel mai fericit moment. Este nevoie sa urmărești cursul BNR pentru a vedea când apar principalele fluctuații ale lunii sau săptămânii.

În general un curs de schimb avantajos înseamnă unu-doi bani peste sau sub cursul afișat de Banca Națională a României (BNR) pentru ziua respectivă.

Acestă diferență de unu-doi bani la euro nu pare prea mult. La schimbul a 1000 lei sau 100-200 euro nu are un impact simțitor, însă pe măsură ce crește suma diferența va fi categoric una observabilă.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Curs valutar

To Top