Connect with us
Deschiderea unei firme presupunea până acum și achitarea unor taxe la Registrul Comerțului. De la 1 februarie lucrurile se schimbă.

Economic

Românii care vor să devină antreprenori scapă de taxe. SCHIMBĂRI de la 1 februarie

Românii care vor să-și deschidă o firmă, fie SRL ori PFA, scapă de taxe. Prin urmare cei care vor să devină antreprenori își pot deschide firmă gratuit de la 1 februarie 2017.

LEGE nr. 1 din 6 ianuarie 2017, emisă de Parlament și adoptată de președintele României, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 15 din 6 ianuarie 2017.

Ce se schimbă de la 1 februarie 2017? Cât plătești pentru deschiderea unei firme?

Legea nr. 1/2017 prevede eliminarea, de la 1 februarie 2017, a taxelor percepute de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) la constituirea unei entităţi economice. Este valabil atât pentru persoane juridice ( SRL, SRL-debutant etc.) cât și pentru persoanele fizice (PFA, întreprindere individuală/familială).

Astfel, românii care intenționează să-și deschidă o firmă SRL sau PFA scapă de taxe. Acestea vor fi eliminate de la 1 februarie 2017 când Legea intră în vigoare.

Legea nr.1/2017 prevede şi eliminarea taxelor percepute pentru înscrierea de menţiuni la ONRC, cu scopul „de a încuraja antreprenoriatul şi de a îndepărta impedimentele în dezvoltarea unui mediu de afaceri competitiv în România”., potrivit Capital.

Cât costa până acum să deschizi o firmă

Până ca Legea nr.1/2017 să fie aprobată, pentru înființarea unei firme erau percepute anumite taxe. Pentru a înființa un SRL, până acum, antreprenorul era nevoit să scoată din buzunar aproximativ 350 de lei. Însă, suma era valabilă doar în cazul în care vorbeam de o firmă cu asociat unic.

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat legea care privește eliminarea celor 102 taxe

De cealaltă parte, pntru o firmă cu doi asociați, taxele la Registrul Comerțului, erau aproximativ 400 de lei. În plsu, cu cât vorbeam de o firmă cu mai mulți asociați, taxele erau altele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top