Connect with us
Legea care privește eliminarea celor 102 taxe a fost promulgată de Klaus Iohannis. Președintele a promulgat legea în ultima zi a termenului.

Politic

Klaus Iohannis a promulgat legea care privește eliminarea celor 102 taxe

Legea care privește eliminarea celor 102 taxe a fost promulgată de Klaus Iohannis. Președintele a promulgat legea în ultima zi a termenului legal pe care îl avea la dispoziție.

După ce cererea de reexaminare a fost respinsă și a fost declarată ca fiind constituțională, Klaus Iohannis era obligat să o promulge în 10 zile. Astfel, președintele a promulgat legea în ultima zi.

Klaus Iohannis a promulgat legea care privește eliminarea celor 102 taxe

Deputaţii au respins, pe 28 decembrie, în şedinţa de plen, cererea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a proiectului de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale. A fost votată cu 174 de voturi pentru respingere, o abţinere şi 85 de voturi împotrivă.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a ținut un discurs în cadrul dezbaterilor din plen. Deputatul a afirmat că în cazul în care legea va fi adoptată viitorul Radioului și al Televiziunii Publice va fi incert.

“Această lege a generat la finalul sesiunii trecute ample discuţii. Eu cred că acea patimă din ajunul campaniei trebuie lăsată la o parte şi să ne concentrăm pe viitor. Din nefericire, formula care a rezultat din Comisia de buget-finanţe lasă un gust amar şi o pată neagră pe destinul a două instituţii fundamentale pentru democraţia din România: Radioul public şi Televiziunea publică.

Solicitarea de reexaminare a preşedintelui României viza renunţarea la eliminarea taxei radio tv. Și asta pentru că această eliminare a fost făcută fără o amplă dezbatere în Parlamentul României, cu reprexentanţii celor două instituţii, cu specialiştii în domeniu pentru a găsi cea mai bună formulă astfel încât aceste două instituţii să funcţioneze cu adevărat, să servească interesul public şi să-şi respecte misiunea constituţională pe care o au.

Nu s-a întâmplat lucrul acesta şi la grămadă am ajuns ca două instituţii atât de importate să aibă parte de un viitor incert. Nu se ştie ce se va întâmpla cu statutul angajaţilor, se mută sursa de finanţare de la beneficiarii acestor două instituţii la bugetul de stat şi riscăm să transformăm aceste două instituţii în simple anexe ale finanţatorului, adică ale Guvernului.”, a afirmat Raluca Turcan, în cadrul dezbaterilor din plen, potrivit news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top