Connect with us
Acești români ar putea primi din nou șomaj tehnic. Anunțul Violetei Alexandru

Economic

Acești români ar putea primi din nou șomaj tehnic. Anunțul Violetei Alexandru

Violeta Alexandru a anunțat că românii sănătoși care își pierd temporar locul de muncă din cauza focarelor de Covid-19 din anumite companii ar putea primi șomaj tehnic. Aceast măsură va fi propusă de ministrul Muncii în următoarea ședință de guvern.

Acești români ar putea primi din nou șomaj tehnic. Anunțul Violetei Alexandru

Violeta Alexandru a postat un mesaj pe Facebook, în care se referă la o fabrică de confecții din Brăila care și-a trimis acasă toți angajații pentru că majoritatea au fost depistați pozitiv sau au fost contacți direcți cu persoane depistate pozitiv la testul de coronavirus.

„Angajaţii bolnavi urmează să fie trataţi (…), cei sănătoşi, însă, vor merge acasă, până la reluarea activităţii în condiţii optime. Am înţeles că în asemenea situaţii punctuale, când autorităţile judeţene decid măsuri de restricţie, există impact major asupra angajaţilor şi a angajatorilor. Şi am propus o soluţie. Reglementarea care să asigure acordarea de şomaj tehnic pentru angajaţii sănătoşi dar trimişi acasă, în condiţiile închiderii unei companii, va fi pe masa guvernului la următoarea şedinţă”, a scris Violeta Alexandru.

Ministrul a mai completat că își dorește ca agnajatorii să fie responsabili în această situație critică pentru toată România și să adauge măsuri suplimentare de verificare atunci când sunt depistate mai multe cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. Violeta Alexandru a precizat că susține întoarcerea angajaților la muncă doar când aceștia sunt sănătoși și complet vindecați și cu asigurarea tuturor măsurilor de protecție.

„Este nevoie de responsabilitate individuală şi, mai ales, de management. Managerii cluburilor, fabricilor de confecţii, etc. au responsabilitatea tuturor celor preluaţi în incintă. Susţin revenirea în activitate NUMAI cu asigurarea tuturor măsurilor de protecţie. Angajaţii trebuie să fie sănătoşi pentru a avea randament. Nu vreau să închidem economia. Sunt cea care a văzut presiunea socială pe durata acordării sprijinului guvernamental. Dar responsabilitate pot să vreau”, a transmis Violeta Alexandru.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top