Connect with us
Cresc alocațiile, guvernul a decis majorarea lor cu 10% sau 20%

Economic

Alocațiile nu se dublează. Orban: „Sincer vă spun că nu avem posiblitatea”

Deși CCR a decis dublarea alocațiilor, premierul Ludovic Orban susține că nu sunt bani la buget pentru o astfel de majorare. Spre nemulțumirea părinților, alocațiile vor crește cu doar 15 %

Alocațiile nu se dublează. Orban: „Sincer vă spun că nu avem posiblitatea”

Premierul Ludovic Orban susține că în două săptămâniv a fi soluționată problema alocațiilor, însă românii nu ar trebui să se aștepte la o dublare, pentru că nu sunt bani la buget. Mai mult, în momentul în care legea a fost adoptată, sursele de bani pentru această modificare nu erau prevăzute.

„În două săptămâni vom soluţiona această problemă (a creşterii alocaţiilor cu 15% – n.r.). Este clar, sincer vă spun, că nu avem posiblitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, a declarat sâmbătă Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Prim ministrul a mai precizat că guvernul pe care îl conduce își dorește sp majoreze alocațiile și chiar să ajungă la o dublare, însă acest lucru trebuie să se facă treptat. Creșterea alocațiilor pentru copii va fi una constantă, fiind foarte puțin probabil ca aceasta să poată fi făcută deodată.

„Vom asigura o creştere a alocaţiilor constantă. Probabil nu o să o facem deodată, vom găsi un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere la un nivel aşteptat într-o perioadă de timp”, a adăugat Ludovic Orban.

Vă reamintim că miercuri, Curtea Constituțională a decis să respingă sesizarea Guvernului pe proiectul de lege care prevedea intrarea în vigoare a dublării alocațiilor. Astfel, CCR a decis că este constituțională legea care respinge Ordonanța Guvernului prin care dublarea alocațiilor era amânată până la 1 august. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Ce înseamnă dublarea alocațiilor

Astfel, 600 de lei vor fi destinați copiilor cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani și alte 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

3 Comments

3 Comments

  1. cetatean

    2020-07-19T11:44:57+03:00 at 11:44

    Am cunoscut intamplator o piranda care are f multi copii si a zis ca mai face . Spunea ca traieste doar din alocatiile copiilor !

  2. DODO

    2020-07-18T18:22:54+03:00 at 18:22

    ce era prost sa nu le mareasca ? nu dadea cu piciorul la asa ocazie sa creasca in ochii electoratului Asa ar fi facut si psd dar si ei stiau ca nu se poate de aia nu au cuprins asta in bugetul pe care l-au facut si nici sursa de finantare nu au mentionat-o deci …gargara a la psd

  3. Ionuta marin

    2020-07-18T15:23:30+03:00 at 15:23

    Cu cat vor crește alocațiile și pensiile ,atât va fi scorul primit de PNL la viitoarele alegeri locale dar nu cred că și la parlamentare. Să se gândească bine cui au mărit salariile și ce facilități au făcut pt. revigorarea economiei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top