Economic

Ajutoare de stat pentru cinci aeroporturi din România! Au înregistrat pierderi mari în ultimele luni

Cinci aeroporturi din România vor primi ajutoare de stat pentru pierderile înregistrate ca urmare a situației economice delicate din ultimele luni. În perioada martie – iunie 2020, au fost înregistrate pierderi mari pentru că oamenii nu au mai călătorit. Guvernul României a aprobat un Memorandum pentru acordarea unor ajutoare de stat aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri pe an.

Ajutoare de stat pentru cinci aeroporturi din România!

Cele cinci aeroporturi din România care vor primi ajutoare de stat de la Ministerul Finanțelor au un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 de pasageri pe an. În ședința de miercuri, Guvernul României a aprobat un memorandum pentru acordarea unor ajutoare de stat pentru aceste aeroporturi regionale, organizate ca regii autonome. Ele au fost afectate ca urmare a scăderii semnificative a călătoriilor în perioada martie – iunie 2020. Motivul este cunoscut de către toată lumea.

Valoarea totală estimată a ajutorului de stat care va fi acordat fiind de 22,284 de milioane de lei.

Cele cinci aeroporturi care vor primi fonduri sunt organizate ca regii autonome. Astfel, este vorba despre Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj, Aeroportul Internațional Iași, Aeroportul Internațional Sibiu, Aeroportul Internațional Craiova și Aeroportul Internațional ”George Enescu” din Bacău.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, finanţarea schemei de ajutor se va realiza sub formă de subvenţie/grant, numai în condiţiile notificării şi autorizării de către Comisia Europeană, iar mecanismul de finanţare va fi stabilit prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

Furnizorul ajutorului de stat este Ministerul Finanţelor Publice, iar administratorul schemei este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Această măsură se încadrează în politica Guvernului României de sprijin acordat companiilor afectate de criză, pentru continuarea activităţilor economice şi pentru plata angajaţilor a căror activitate a fost întreruptă temporar, potrivit planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică.

 

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More