Connect with us
Alocațiile cresc cu 20% de la 1 septembrie. Când vor ajunge la valoarea dublă

Economic

Alocațiile cresc cu 20% de la 1 septembrie. Când vor ajunge la valoarea dublă

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime și să provoace schimbări radicale, după ce a produs deja numeroase pagube. Mai multe domenii au fost afectate în această perioadă, în special economia. Din cauza pierderilor pe care le-a înregistrat bugetul României în urma acestei crize sanitare, autoritățile au decis că nu este posibilă dublarea alocațiilor într-o astfel de situație, care reprezintă un subiect controversat, deși au în vedere această majorare.

Alocațiile cresc cu 20% de la 1 septembrie. Când vor ajunge la valoarea dublă

Creșterea pensiilor și a alocațiilor este un subiect controversat, despre care toată lumea vorbește în ultima perioadă. La nivelul autorităților responsabile, părerile sunt împărțite și, de cele mai multe ori, contradictorii, ceea ce induce o stare de confuzie între oameni. Deși erau prevăzută dublarea alocațiilor, din ultimele informații reiese că aceste procente sunt de domeniul trecutului și nu pot fi aplicate în acest moment, având în vedere că economia României a fost afectată semnificativ.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat, miercuri, în şedinţa de Guvern, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care prevede majorarea alocaţiilor. Potrivit noii legi adoptate de Parlament, acestea trebuie să ajungă la 300 de lei pentru copiii între 2 şi 18 ani şi la 600 de lei pentru cei între 0 şi 2 ani şi pentru copiii cu dizabilităţi de la 0 la 18 ani. Însă, aceste sume vor fi atinse în timp, în urma mai multor măriri, de două ori pe an în următoarea perioadă.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta şi cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creştere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creşteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie şi 1 iulie, cu câte 20%, şi la fel în 2022.”, a declarat ministrul Muncii.

Aceste informații au fost confirmate și de premierul Ludovic Orban, care susține că, practic, la data de 1 iulie 2022 vor fi dublate dublate, în final, alocațiile. În acest ritm, premierul susține că statul va face față cu resursele financiare pe care le deține. Orban a explicat că această majorare nu ar fi fost posibilă nici măcar la începutul anului, în condițiile în care bugetul statului nu fusese afectat de pandemie.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top