Connect with us
Ministrul Economiei, anunț despre închiderea teraselor și a cluburilor de noapte

Economic

Ministrul Economiei, anunț despre închiderea teraselor și a cluburilor de noapte

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii. În România, situația se agravează pe zi ce trece, având în vedere că numărul de infectări a crescut considerabil din cauza faptului că oamenii au parte de mai multă libertate și nu respectă la fel de responsabil măsurile de prevenire . Au fost atinse recorduri de îmbolnăviri zilnice, ceea ce a determinat autoritățile să impună mai multe restricții pentru a evita o ulterioară tragedie. Astfel, starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile și sunt vizate mai multe măsuri, printre care și închiderea teraselor și a cluburilor de la 22:00. Despre acest aspect a vorbit Ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Ministrul Economiei, anunț despre închiderea teraselor și a cluburilor de noapte

Din cauza numărului ridicat de cazuri de coronavirus, care a explodat după ce oamenii au avut parte de mai multă libertate, se pare că Guvernul nu are în vedere alte relaxări, mai ales că nici cele de la 1 iulie nu au fost posibile din cauza evoluției pandemiei.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a vorbit despre situația dificilă din România care determină autoritățile să ia mai multe măsuri pentru a evita anumite complicații. Astfel, el a spus că nu este momentul de mai multă libertate, având în vedere că numărul infectărilor a crescut considerabil și că oamenii ar trebui să respecte recomandările autorităților, printre care se numără purtarea măștii în spațiile închise.

În caz contrar, a anunțat politicianul, ar putea fi luate noi măsuri restrictive în ceea ce privește terasele, iar una dintre acestea ar fi limitarea orarului lor de funcționare, până la 22:00 sau 23:00. Acest scenariu a fost luat în considerare în condițiile în care cele mai multe aglomerații se produc pe timpul nopții, când oamenii uită complet de respectarea măsurilor de prevenire.

„Eu nu susțin închiderea teraselor atâta timp cât sunt respectate regulile. Dacă vedem că regulile nu se respectă și nu se respectă atunci prima măsură mai restrictivă ar fi să le limităm, evident, să le limităm orarul de deschidere și de închidere, funcționarea în timp. Dacă lucrurile se întâmplă într-un ritm mai accentuat, nerespectarea regulilor noaptea, evident că singura soluție este să nu le mai lăsăm deschise după ora 22, după ora 23.”, a declarat ministrul.

Și premierul Ludovic Orban a explicat că nerespectarea regulilor impuse de pandemie poate duce la revenirea unor anumite restricții. Astfel, în cazul în care oamenii nu vor da dovadă de responsabilitate, autoritățile vor fi obligate să recurgă la aceste mișcări pentru a ține sub control evoluția pandemiei.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top