Connect with us
Alocațiile s-ar putea dubla înainte de 1 august 2020. Senatul a respins OUG care amână dublarea acestora

Economic

Alocațiile s-ar putea dubla înainte de 1 august 2020. Senatul a respins OUG care amână dublarea acestora

Senatul a respins ieri ordonanța de urgență care amână dublarea alocațiilor până la data de 1 august 2020, după rectificarea bugetară. Pentru respingere au votat 94 de senatori, iar 14 au fost „împotrivă”.

Alocațiile s-ar putea dubla înainte de 1 august 2020. Senatul a respins OUG care amână dublarea acestora

Proiectul de ordonanță de urgență are ca scop prorogarea, până la 1 august 2020, a aplicarii prevederilor Legii nr.14/2020 privind dublarea alocațiilor pentru copii. Această lege a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie 2020.

„3,6 milioane de copii ai României așteptau legea, am votat pentru eliminarea cinismului din partea Guvernului PNL”, a declarat senatorul PSD Liviu Pop, citat de Agerpres. For decizional va fi Camera Deputaților, Senatul fiind un prim for legislativ sesizat.

„Lucrurile din punctul nostru de vedere sunt foarte simple: Partidul Național Liberal a majorat alocațiile la începutul anului, prin indexarea cu rata inflației. Avem la ora actuală o lege promulgată în Monitorul Oficial pe care, așa cum am spus, o vom pune în plata la 1 august, după ce va face rectificarea bugetară.

Daca aveam această lege adoptată înainte de buget, cu siguranță o prindeam la buget la începutul anului. Acum suntem obligați să facem rectificarea, pentru ca atunci când o lege presupune un impact financiar trebuie luați banii și puși dintr-o parte în alta. Legea va fi aplicată”, a declarat, luni, liderul deputaților liberali, Florin Roman, citat de News.ro.

În România există 3,61 milioane de beneficiari ai alocațiilor pentru copii. Aceștia primesc, în total, aproximativ 600 de milioane de lei lunar.

Citește și: Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, diagnosticată cu o boală gravă: „Nu este uşor!”

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top