Connect with us
Anunț important pentru clienții RCS-RDS! Tariful se schimbă considerabil

Economic

Anunț important pentru clienții RCS-RDS! Tariful se schimbă considerabil

Clienții RCS-RDS au parte de schimbări din nou. Acestea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2021 și au legătură cu tariful pentru Marea Britanie, care a ieșit din Uniunea Europeană și a pierdut, cu această ocazie, mai multe beneficii. Costurile cresc din noul an pentru clienții telcom care vor să efectueze apeluri în UK, însă Digi vine cu surprize pentru clienții lor.

Crește tariful pentru apelurile în UK

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, operatorii telecom din România nu mai au obligația de a oferi tarife obișnuite pentru cei care vor să sune în afara țării, respectiv în Marea Britanie. Din cauza ieșirii UK din UE, tarifele vor crește considerabil și îi vor afecta pe utilizatori.

Cu toate acestea, niciun operator nu are interdicție și poate păstra tariful obișnuit, ceea ce înseamnă că suni în Marea Britanie contra unui cost național, ca și cum ai suna într-o altă rețea. Totuși, furnizorii pot stabili anumite condiţii de utilizare a serviciului de roaming în UE/SEE pentru a preveni folosirea abuzivă sau anormală a acestui serviciu în alte scopuri decât cele pentru călătorii ocazionale în afara României.

Utilizatorii Digi Mobil vor beneficia și în 2021 de prețurile pentru apeluri internaționale și roaming, atâta timp cât autoritățile nu vor impune nimic strict.

”Încetarea mecanismul ‘Roam like at home’ în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021 înseamnă că operatorii telecom din România nu mai au obligaţia legală să ofere utilizatorilor roaming la tarife naţionale în Marea Britanie. RLAH este un beneficiu garantat doar în interiorul Spaţiului Economic European – bineînţeles, nu există o interdicţie pentru furnizorii din România să păstreze în continuare Marea Britanie în sfera de aplicare RLAH, dar o astfel de decizie ţine strict de strategia comercială a fiecărui furnizor. În orice caz, utilizatorii beneficiază de măsuri de protecţie şi în cazul călătoriilor în afara Uniunii Europene, precum mesajul de informare personalizat cu privire la tarifele de roaming aplicabile în statul vizitat sau atenţionarea cu privire la atingerea plafonului financiar de 50 de Euro, fără TVA, pentru volumul de date consumat în roaming”, a declarat Eduard Lovin, vicepreşedinte ANCOM.

Pentru apelurile și traficul de date efectuate în roaming către numere din SEE, abonații vor achita doar suprataxa, de la primul minut de apel sau prima unitate de date înregistrată ca trafic în roaming. Activarea roaming-ului de voce și date mobile se poate realiza de la distanță din contul de utilizator Digi, pe site-ul DIGI.ro, sau telefonic la *777 (apelabil doar din Digi Mobil) sau la 031.400.7777.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top