Connect with us
Anunț important pentru toți clienții DIGI RCS-RDS. Cum pot fi fraudați

Social

Anunț important pentru toți clienții DIGI RCS-RDS. Cum pot fi fraudați

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează că atacatorii au început atacul în mediul online. Toți clienții DIGI RCS-RDS sunt vizați. Instituția CERT-RO a publicat un mesaj pe pagina oficială de Facebook prin care avertizează că oamenii ar putea fi fraudați dacă nu sunt atenți și accesează anumite site-uri pe care hackerii le folosesc drept momeală.

Cum pot rămâne fără bani clienții DIGI

Se pare că atacatorii apelează la tot felul de trucuri pentru a le lua banii clienților DIGI RCS-RDS. Ei se folosesc de așa-zise promoții pentru a-i determina pe oameni să acceseze anumite link-uri din care reiese faptul că pot câștiga un smartphone sau chiar un laptop.

Experții Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică le-au oferit clienţilor DIGI România diverse sfaturi cu ajutorul cărora să evite să cadă în capcana hackerilor. Utilizatorii sunt sfătuiți să evite să acceseze astfel de link-uri şi să le redistribuie, mai ales dacă remarcă greșeli gramaticale sau alte semne ciudate. Când observă astfel de link-uri, clienții sunt rugați să remarce existenţa unor astfel de iniţiative de furt pe canalele oficiale ale companiilor implicate și, cel mai important, să scaneze dispozitivele cu o soluţie antivirus, pentru a fi siguri că nu s-au infectat cu #malware.

În plus, experții susțin că este foarte important să raportăm ca SPAM toate email-urile unor date personale şi a adresei de e-mail, să blocheze toate adresele care trimit astfel de mesaje. Mai mult, este important să schimbe parolele conturilor dacă au introdus vreodată date personale atunci când au primit astfel de oferte false, să securizeze bine contul și să anunțe banca emitentă dacă au introdus detalii de pe card.

Cei care au trecut prin astfel de situații sau se vor lovi vreodată de una asemănătoare celor prezentate, pot solicita ajutorul CERT-RO prin intermediul unui număr pus la dispoziție. Astfel, clienții DIGI pot apela numărul 1911 trimite un mail cu toate informațiile la adresa alerts@cert.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top