Connect with us
ANUNT major se prelungește până la 25 octombrie! Ce se întâmplă cu starea de alertă?

Economic

ANUNT major se prelungește până la 25 octombrie! Ce se întâmplă cu starea de alertă?

Guvernul a făcut marele anunț pe care-l aștepta toată lumea. Starea de alertă ar putea fi prelungită pe 16 iunie 2020, dar până atunci Florin Cîțu, le-a dat vestea românilor. Executările și popririle vor fi suspendate până la 25 octombrie. Atfel toți cei care au avut executări silite sau popriri pe venituri, se mai pot bucura de banii integral fară să mai fie luați 33% sau 50% din salariu.

Executarea și proprirea veniturilor prelungită

„Măsurile economice le vom lua în ședința de astăzi de Guvern (joi, 11 iunie 2020, n.r.). Am să prelungesc câteva dintre măsurile pe care le aveam până la 25 iunie.

În ceea ce privește popririle, executările silite pentru companii, persoane fizice vom merge cu ele până în 25 octombrie și, în același timp, și cu impozitul specific pentru a ajută și industria HoReCa.

Acestea sunt lucruri pe care le vom prelungi până la 25 octombrie”, a precizat Florin Citu, a declarat Cîţu joi seară, la Digi 24.

Inițial, executarea silită a datoriilor la buget a fost adoptată doar pentru perioada stării de urgență. Termenul vizat includea și o perioadă de 30 de zile după terminarea acesteia. Neachitarea nu va duce la aplicarea de dobânzi și penalități.

ANUNȚ. Florin Cîțu: Termenul privind popririle, executările silite pentru companii, persoane fizice se prelungește

Mai mult decât atât, într-un interviu acordat Agerpres, Citu a spus că își dorește să dezvolte un Program de relansare economică

„Dați-mi voie să nu întru în măsuri concrete, pentru că este un program pe care îl voi prezența premierului României. Eu am văzut o versiune. Este aproape gata. Totuși trebuie să aduc aminte că măsurile pe care le-am luat expiră pe 30 iunie. Nu am putea implementa un program care să meargă peste celălalt. Avem măsuri care încă acționează până pe 30 iunie.

Vom prezența programul în această perioada, dar aplicabilitatea o să fie după ce expiră aceste măsuri. În același timp trebuie să fim atenți să vedem cum a reacționat economia în această perioada la aceste măsuri.

Avem câteva indicii, dar totuși știți foarte bine că existe o perioada de întârziere în economie de la momentul în care iei o măsură și până îi vezi efectul în economie și de aceea implementarea programului economic se va face luând în calcul și aceste elemente. Trebuie să știm dacă sunt foarte multe părți în economie care au reacționat pozitiv unele măsuri pot să continue”, a spus ministrul.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top