Connect with us
Ministerul Muncii: Cum poți să primești concediu medical în pandemie

Economic

Anunț oficial de la Ministerul Muncii. Cum poți să beneficiezi de concediu medical în perioada de urgență

Anunț extrem de important pentru toți românii care vor să primească, concediu medical pe timp de pandemie. Ministerul Muncii lansează noi reguli pentru a-l acorda. Cetățenii trebuie să respecte regulile înainte de data de 15 mai 2020.

Anunț oficial de la Ministerul Muncii. Cum poți să beneficiezi de concediu medical în perioada de urgență

Dacă vrei să beneficiezi de concediu medical pe timp de pandemie trebuie să ții cont de noile reguli impuse de Ministerul Muncii.

Conform informațiilor oficiale, în caz de accident de muncă sau boală profesională, certificatul de concediu medical eliberat în timpul perioadei de urgență se va transmite casei de pensii prin poștă sau mijloace electronice.

În plus, pentru a recupera indemnizațile reglementate de Legea nr.346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă și boli profesionale nu mai este necesară avizarea certificatului de concediu medical de către casa teritorială de pensii.

Această reglementare este valabilă pentru cazurile de accident de muncă și de boli profesionale sau medici de medicina muncii pentru cazurile de trecere temporară la alt loc de muncă sau reducerea timpului de muncă, conform digi24.ro.

Sistemul medical al României s-a mutat ușor-ușor, acolo unde a fost posibil, în mediul online. Astfel am ajuns să putem beneficia de consultații online din cele mai îndepărtate colțuri ale țării. Se fac eforturi disperate pentru ca oamenii să primească îngrijirea de care au nevoie chiar și în vremuri de pandemie.

Mai mult, bolnavii din capitală vor putea obține rețete online. Primarul, Gabriela Firea a inuagurat o platformă pe internet și un call-center pentru aceștia. Bucureștenii pot primi atât recomandări, cât și rețete.

În cursul zilei de astăzi au fost raportați 321 de noi oameni infectați cu coronavirus. În total sunt 2.817 oameni vindecați și externați. Până astăzi, 24 aprilie, în țara noastră au fost confirmate 10.417 cazuri de persoane infectate cu Covid-19 conform Grupului de Comunicare Strategică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top