Connect with us
Trump șochează din nou: SUA reîncepe să contribuie la OMS, dar doar la nivelul contribuției Chinei

Externe

Trump face declarații șocante din nou: propune injectarea cu dezinfectant

Donald Trump face o declarație șocantă în fața întregii sale țări. A propus injectarea oamenilor cu dezinfectant pentru a trata Covid-19. Această propunere poate fi mortală. Aceasta nu este prima declarație șocantă pe care Trump o face de când s-a răspândit pandemia.

Trump face declarații șocante din nou: propune injectarea cu dezinfectant

Donald Trump a uimit încă o dată America, dar și întreaga lume începând cu comunitatea medicală din SUA. Acesta a propus injectarea pacienților cu dezinfectant sau iradierea cu raze UV pentru a distruge virusul coronavirus, conform BBC News.

Declarațiile sale au fost făcute în fața întregului popor american în cadrul unei conferințe de presă. În cadrul acestei conferințe experții demonstraseră că virusul este slăbit de expunerea la lumina ultravioletelor și căldură.

Experții au făcut un studiu prin care au arătat că dezinfectantul și alcoolul sanitar pot ucide virusul prezent în salivă extrem de rapid. Deși Trump a vorbit despre folosirea rezultatelor cercetării cu precauție, tot el a lansat o serie de speculații despre eventuale tratamente.

Despre dezinfectanți se știe deja că sunt substanțe periculoase și pot cauza moartea dacă sunt ingerați. Mai mult, Trump a sugerat iradierea pacienților cu lumină UV.

Trump a declarat:

“Să presupunem că lovim corpul cu o lumină puternică, ultravioletă sau doar lumină foarte puternică. Să presupunem că aducem lumina în interiorul corpului, ceea ce putem face prin piele sau în alt fel. Sună interesant.”

„Văd că dezinfectantul îl poate elimina (n.r. coronavirusul) într-un minut. Un minut. Există o modalitate prin care am putea face asta, prin injectarea în corp sau altă modalitate de curățare? Ar fi interesant să verificăm asta. Se poate sau nu se poate. Nu sunt doctor, dar sunt o persoană care are un bun știți voi ce”, a spus Trump referindu-se la creierul său.

Întreaga comunitate medicală a fost consternată. Vin Gupta, medic pneumolog, a declarat pentru NBC că propunerea „injectării sau a ingerării de dezinfectant este iresponsabilă și periculoasă.”

Medicul a mai menționat:

“Este o metodă comună pe care oamenii o folosesc pentru a se sinucide.” 

Un alt medic, Kashif Mahmood, originar din Charleston, Virginia de Vest, și-a sfătuit pacienții să nu ia de bune ideile lui Trump.

Un alt doctor pneumolog, doctor John Balmes, de la Spitalul General Zuckerberg din San Francisco a informat că inhalarea vaporilor dezinfectanților poate provoca probleme grave de sănătate. Mai mult, până și opoziția democrată l-a atacat pe Trump:

“Raze UV? Injectare de dezinfectant? Iată o idee mai bună, domnule președinte: mai multe teste. Acum. Și echipament de protecție pentru cadrele sanitare”, a scris pe Twitter Joe Biden, candidat democrat la alegerile prezidențiale.

Ce părere aveți despre aceste declarații?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top