Connect with us
Au crescut tichetele de masă, iar suma este de necrezut. Românii vor fi furioși

Economic

Au crescut tichetele de masă, iar suma este de necrezut. Românii vor fi furioși

Tichetele de masă vor valora acum mai mult, dar numai cu o sumă foarte, foarte mică. Deși, de obicei, creșterea valorii lor ar fi un motiv de bucurie pentru români, nu e cazul și de această dată.

Din luna octombrie 2020, valoarea unui tichet de masă a crescut, dar valoarea tichetului de creșă rămâne neschimbată, conform informațiilor din Monitorul Oficial.

Au crescut tichetele de masă, dar suma nu se simte în cheltuielile românilor

Tichetele de masă au fost schimbate prin Ordinul Ministerului Muncii 1.452/2020. Acesta a stabilit că modificarea va fi valabilă pentru perioada octombrie 2020 – martie 2021.

Din păcate, suma adăugată de această dată pe bonurile de nu va fi nicicum de ajutor pentru cheltuielile românilor. Mai precis, valoarea tichetelor de masă ajunge de la 20 la 20,01 lei. Așadar, cu doar un ban a crescut valoarea tichetului, cel mai probabil majorarea fiind făcută din motive pur birocratice.

Așadar, nu este permis ca tichetul de masă oferit angajatului pentru o zi să depășească 20,01 lei.

Această mărire nu este nicidecum la fel de semnificativă cum a fost cea din luna aprilie, când tichetele de masă au crescut de la 15,18 lei la 20 de lei.

Vestea bună este că și pensionarii vor primi bonuri de masă. Vezi aici despre cine este vorba.

Modificarea de acum nu include și tichetele de creșă, care vor rămân la valoarea de 470 de lei.

Conform actelor normative, mai precis, Legii 165/2018, tichetele de masă sunt bilete de valoare pe care angajatorul le poate acorda în fiecare lună angajaților, drept alocație pentru hrană.

Este obligatoriu ca acestea să fie utilizate strict pentru pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare.

Fiecare angajator stabilește suma pe care o oferă angajaților, astfel încât, bonurile de masă pot avea orice valoare sub 20,01 lei.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top