Connect with us
Când se vor relua zborurile și cum vor fi recuperați banii de pe zborurile anulate

Economic

Când se vor relua zborurile și cum vor fi recuperați banii de pe zborurile anulate

Situația actuală a afectat mai multe domenii, printre care și transportul aerian. Zborurile cu și dinspre țările grav lovite de noul virus au fost anulate în vederea prevenirii răspândirii acestuia. Oamenii sunt tot mai nerăbdători în ceea ce privește reluarea zborurilor, mai ales că sezonul vacanțelor este aproape. Deși nu există încă o dată exactă de la care vor fi pornite zborurile, Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, a vorbit despre acest subiect.

Când se vor relua zborurile și cum vor fi recuperați banii de pe zborurile anulate

Adina Vălean a declarat că decizia privind reluarea zborurilor nu ține de Comisia Europeană, ci de statele membre ale UE. Astfel, atunci când autoritățile vor decide reluarea activității aeriene, oamenii vor putea circula din nou cu acest mijloc de transport. Până atunci, comisarul susține că sunt mai multe criterii ce trebuie respectate pentru adoptarea unei hotărâri de acest fel.

“Vom putea zbura când statele membre vor hotărî să ridice restricțiile, nu putem decide noi de la Bruxelles. Există criterii epidemiologice, care țin de capacitatea fiecărui stat de a face teste și, în funcție de aceste criterii, se vor lua decizii de către fiecare stat.”, a declarat comisarul european.

Adina Vălean a precizat că turismul ar putea determina reluarea zborurilor. Astfel, în cazul în care România va fi interesată de anumite destinații, poate stabili o înțelegere cu statul respectiv. Comisarul european îi asigură pe români de sprijin din partea Comisiei Europene în acest sens.

Recuperarea banilor

Adina Vălean a dezvăluit că multe companii aeriene au cerut modificarea legislației europene, astfel încât pasagerii să fie obligați să accepte vouchere pentru zborurile anulate din cauza pandemiei, în loc de rambursarea banilor. Ea spune că a fost respinsă cererea acestora și rămâne la atitudinea fiecărui client să stabilească modul în care își va primi banii,. De asemenea, ea a recomandat ca voucherele să fie unele atractive și sigure, care să garanteze și valoarea serviciului și  să se evite devalorizarea lui prin scumpirea biletului.

Având în vedere că IATA a refuzat separarea pasagerilor printr-un scaun, Adina Vălean încurajează purtarea măștii de protecție în timpul zborului și evitarea mișcării prin avion, pentru a evita cât mai mult contactul cu ceilalți.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top