Connect with us
Ryanair face un anunț așteptat de toată lumea: câna reia zborurile în UE, noi reguli și prețurile biletelor

Știri

Ryanair face un anunț așteptat de toată lumea: când reia zborurile în UE, noi reguli și prețurile biletelor

Operatorul aerian low-cost Ryanair își anunță planurile de întoarcere la operaare cu 40% din capacitatea zborurilor programate. Activitatea va reîncepe odată cu 1 iulie 2020 odată ce se vor ridica restricțiile autorităților UE, conform unui comunicat de presă trimis de reprezentanții companiei. Mai multe detalii despre zboruri, destinații și prețurile biletelor.

Ryanair face un anunț așteptat de toată lumea: când reia zborurile în UE, noi reguli și prețurile biletelor

Compania aeriană Ryanair va opera conform unui program de zbor zilnic incluzând aproximativ 1.000 zboruri. Acest număr reprezintă doar 90% din rutele de zbor existente înainte de noul virus.

De când au apărut restricțiile de zbor de la mijlocul lunii martie, compania a avut aproximativ 30 de zboruri zilnic în UK, Irlanda și Europa. Începând cu luna iulie, Ryanair va reîncepe activitatea folosind 80 de baze din întreaga Europă. Totuși numărul zborurilor va fi mai mic decât înainte de noul virus.

La bordul aeronavelor, echipajul va purta măști de protecție, iar serviciile vor fi limitate folosind produse preambalate. Toate tranzacțiile la bord se vor face cu cardul. Nu se va folosi bani cash pentru nicio operațiune. Cozile la toalete vor fi interzise, accesul la toaletă se va face la cerere. De asemenea, pasagerii trebuie să se spele regulat pe mâini folosind produse de igienă din terminalele aeroporturilor.

Ca o măsură suplimentară de sănătate publică, Ryanair le va cere pasagerilor care vor zbura în iulie și august să completeze detalii despre vizita lor. Astfel vor trebui să menționeze durata vizitei lor, adresa atunci când vizitează o altă țară. Aceste informații vor ajunge la autoritățile UE.

Comunicat de presă Eddie Wilson

Eddie Wilson, CEO-ul Ryanair a transmis următoarele în comunicatul de presă trimis de reprezentanţii companiei:

„După patru luni, a sosit momentul ca zborurile în Europa să fie disponibile din nou, astfel încât să reunim prieteni şi familii, să permitem oamenilor să se întoarcă la muncă şi să repornim industria turismului din Europa, care oferă atât de multe milioane de joburi.

Ryanair va lucra îndeaproape cu autorităţile de sănătate publică pentru a se asigura că aceste zboruri oferă, pe cât posibil, măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului. După cum se observă deja în Asia, măsurarea temperaturii şi protejarea cu măşti sunt cele mai eficiente modalităţi de a realiza acest lucru pe zboruri de scurt curier (de o oră) în interiorul pieţei europene.

Acum că Europa şi Statele Unite permit o întoarcere graduală la viaţa normală, ne aşteptăm ca acest lucru să evolueze în următoarele săptămâni şi luni.

Cu mai mult de şase săptămâni până la data de 1 iulie, Ryanair crede că aceasta este data cea mai fezabilă pentru reîntoarcerae la un program normal de zboruri, astfel încât să permitem prietenilor şi familiilor să se reunească, celor care fac naveta să se întoarcă la muncă şi să permitem economiilor care se bazează pe turism precum cea a Spaniei, Portugaliei, Italiei, Greciei, Franţei şi a altora să recupereze din ce a mai rămas din sezonul turistic de anul acesta.”

Mai mult, reprezentanții Ryanair au menționat în comunicat că prețurile zborurilor vor porni de la 19.99 euro pe un singur segment de zbor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top