Connect with us
Când vor crește din nou pensiile românilor. Vestea pe care toată lumea o așteaptă

Economic

Când vor crește din nou pensiile românilor. Vestea pe care toată lumea o așteaptă

Pensiile românilor vor fi majorate, dar de când? Parlamentul a votat marți majorarea pensiilor cu 40%, după ce PSD a solicitat acest amendament la legea rectificări bugetare. Conform proiectului, pensiile vor fi crește cu 40%, se măresc și salariile profesorilor și sunt alocate sume suplimentare pentru autoritățile locale.

De când se măresc, de fapt, pensiile românilor

Recent, Violeta Alexandru a declarat despre posibilitatea de a mări pensiile încă din 2021.

„Pensiile trebuie să crească astfel încât să acopere rata inflației. Ne preocupă deci un calendar al creșterii și pentru anii viitori, dar această sursă trebuie să fie susținută de resursele bugetare.

Orice promisiune de a crește pensiile peste ce poate susține bugetul public este iresponsabilă. Nu pot confirma majorarea cu 10% a pensiilor de la 1 ianuarie, următoarea evaluarea va avea loc la finalul anului, când vom face următoarea rectificare și vom ști cum se va prezenta bugetul de anul viitor.

Guvernul este responsabil să se gândească la creșterile din anul viitor, dar este inadmisibil să promiți ceea ce nu poți da la pensii.Nu este vorba că nu vrem să creștem pensiile. Ce partid nu ar vrea? Dar trebuie să înțelegem că se vând multe promisiuni.”, a spus Violeta Alexandru sâmbătă seară.

La 1 septembrie 2020, pensiile au crescut cu 14%. Așadar, la o pensie în valoare de 1.340 de lei, cât este media națională, s-au adăugat 188 de lei. Ulterior, aleșii au decis că pensiile ar trebui să fie majorate cu 40%.

Întrebată dacă pensiile vor fi mărite la 1 ianuarie 2021, ministrul Muncii a spus că nu poate promite. O asemenea decizie, a explicat Violeta Alexandru, se ia odată cu recalcularea bugetului pentru anul viitor, la sfârșitul lui decembrie 2020.

Violeta Alexandru susține că tot ce a făcut Guverul în această perioadă dificilă, în care tot globul a fost afectat de infectarea cu Sars-Cov-2, a fost să salveze economia țării și locurile de muncă ale românilor.

Marcel Ciolacu a spus că odată cu majorarea pensiilor cu 40 de procente, s-a făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari

„Odată cu promulgarea legii care a trecut astăzi prin Parlament. Orice ordonanță de urgență vine în Parlament să devină lege, a devenit lege, merge la promulgare. Dacă nu o atacă Partidul Național Liberal… PSD-ul e minoritar în Parlament. Astăzi au votat membri de la toate grupurile parlamentare, în afară de USR și PNL:

În rest, din fiecare grup, și de la minorități, și de la UDMR. Cum poți să vii cu acuze? Oameni buni, este o lege, trebuie respectată în România. Legea de bazăn este promulgată de Klaus Iohannis”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Marcel Ciolacu a declarat că banii pentru pensie provin din Fondul de Rezervă al Guvernului.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top