Totuși, odată ce guvernul Orban a fost demis, executivul este nevoit să administreze doar problemele curente și nu poate iniția legi, iar urmările directe asupra activității ministrului muncii se văd în planurile pe care le avea de reorganizare a ANOFM, respectiv a agenției care administrează plățile sociale.
„Aici aveam o viziune de simplificare, de eficientizare, care presupune un amplu proces de restructurare și care depășește atribuțiile de gestionare a treburilor curente”, a continuat Violeta Alexandru.
Cu privire la recalcualarea pensiilor, Violeta Alexandru susține că a reuşit ca din 14.000 de restanţe, care aveau termene de şase, opt luni, să se ajungă la doar 3.000. „Merg în continuare cu atenție pe acest subiect pentru a reduce la cât mai puțin posibil”
Odată cu luna ianuarie 2020, alocațiile se indexează cu rata inflației, iar la rectificarea bugetară din august acestea vor fi dublate, așa cum s-a decis în Parlament. „Mi s-a cerut să pregătesc acest act normativ pentru rectificarea bugetară”, a declarat Violeta Alexandru, subliniind că până acum nu a fost luată în calcul o plată eșalonată a alocațiilor. Aceasta ar fi o soluție de atenuare a șocului bugetar.
Citește și: Curs valutar 7 februarie 2020. Schimbări mari la BNR
Citește și: Calendar ortodox 7 februarie. Rugăciunea care te scapă de farmece și boli