Connect with us
Copiii primesc vești bune: Ludovic Orban vorbește despre alocațiile copiilor

Economic

Copiii primesc vești bune: Ludovic Orban vorbește despre alocațiile copiilor

Unul dintre cele mai importante subiecte pe lista Guvernului a fost nivelul alocațiilor copiilor. De aceea vestea dată de Executiv este una pozitivă. Află mai multe despre alocațiile copiilor în rândurile de mai jos.

Copiii primesc vești bune: Ludovic Orban vorbește despre alocațiile copiilor

Astfel, premierul Ludovic Orban a dat de înțeles faptul că dublarea alocațiilor copiilor este o decizie imposibil de luat, dar a menționat că acestea vor crește în funcție de cât permite economia.

Ludovic Orban a precizat că dublarea alocațiilor ar avea un impact de peste 7 miliarde, iar o astfel de sumă nu există în contextul pandemiei. Acesta a făcut declarații la România TV:

”Pentru dublarea alocațiilor, impactul anual e de 7,3 miliarde. De unde să găsești 7,3 miliarde suplimentare? Este o sumă mare. Sigur o să încercăm să creștem alocația cu cât ne va permite situația bugetară și situația economică”.

Acesta a mai precizat că hotărârea parlamentului ar fi o decizie superpopulistă și că alocațiile copiilor nu pot fi dublate în același an. De asemenea, pensiile, alocațiile și salariile nu pot fi mărite în același an.

„E o iniţiativă fără niciun fundament economic. Trebuie mărite bugetele de investiţii în mod evident. Nu poţi mări tot – şi pensii, şi alocaţii, şi salarii”.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a precizat la final de luna aprilie că banii nu sunt incluși în bugetul anului 2020. Acesta a cerut Parlamentului să renunțe la proiectele populiste deoarece finanțarea este limitată, iar finanțele vor trebui împărțite în mod responsabil.

Până și președintele Klaus Iohannis a vorbit despre dificultatea măririi alocațiilor în contextul pandemiei actuale. Totuși, pe 16 ianuarie acesta a semnat OUG nr.9/2019 prin care a aprobat modificarea legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii.

Este important de menționat că atât pensiile, cât și alocațiile vor crește cu suma pe care o vor avea la dispoziție după ieșirea din pandemie. Suma concretă va fi dezvăluită în acel moment. Până atunci nu putem decât să sperăm că economia se va redresa. Doar așa vor putea fi posibile astfel de creșteri incluzând alocațiile copiilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top