Connect with us
Dacia de la Mioveni se închide de joi. 13.500 de angajați vor fi în șomaj tehnic

Economic

Dacia de la Mioveni se închide de joi. 13.500 de angajați vor fi în șomaj tehnic

Dacia a anunțat că oprește de joi, 19 martie, producția din uzina de la Mioveni și toți angajații de acolo vor intra în șomaj tehnic. Uzina va fi oprită până la data de 5 aprilie, aceasta fiind o măsură de a preveni răspândirea ultimului tip de coronavirus.

Dacia de la Mioveni se închide de joi. 13.500 de angajați vor fi în șomaj tehnic

13.500 din cei 14.000 de angajați de la Dacia Mioveni vor fi în șomaj tehnic cel puțin până în data de 5 aprilie. În aceast interval, potrivit contractului de muncă, angajaţii vor primi 85% din salarii. Mărua a fost luată pentru a preveni extinderea epidemiei din țara noastră.

„Decizia a fost luată în această dimineață. Compania va fi afectată cumplit, toți salariații sunt conștienți de asta, dar mai de preț este sănătatea lor”, a spus Ion Iordache, la Digi24.

„Este un moment foarte grav. S-a cerut ca statul să asiste în mod practic întreprinderile din mediul privat. Încă nu avem alte măsuri de protecție, se vor face deratizări în această perioadă”, a adăugat liderul de sindicat.

Și uzina fod de la Craviova va opri producția tot de mâine, 19 martie. Măsuri urgente de acest gen au fost implementate la nivelul întregii Europe, după ce Volkswagen, Mercedes-Benz, Nissan, Renault, Ford, Fiat sau Toyota au anunţat oprirea producţiei pe fondul epidemiei.

Citește și: Alertă la Matei Balș! Un pacient suspect de coronavirus a fugit din unitatea medicală

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top