Connect with us
De azi se redeschid mall-urile. Ce reguli trebuie să respecți

Economic

De azi se redeschid mall-urile. Ce reguli trebuie să respecți

De astăzi, 15 iunie, se redeschid mall-urile în toată țara. Centrele comericale și retailerii au luat toată măsurile de siguranță necesare pentru a-și proteja clienții de răspândirea noului coronavirus. Există câteva reguli important epe care toți cei care pășesc într-un mall de astăzi trebuie să le respecte.

De azi se redeschid mall-urile. Ce reguli trebuie să respecți

Momentul mult așteptat de români a sosit: marile centre comerciale se deschid din nou.Vestea proastă este că multe magazine rămân închise în semn de protest față de proprietarii centrelor comerciale care au factura chiriile chiar și în perioada în care acestea au fost închise. De miercuri încolo magazinele se vor deschide, dar vor afișa semne de protest la intrare.

Pe lângă chirii, se pune și problema angajaților. La o medie de cinci angajați pe magazin, ar fi circa 12.500 de angajați care lucrează acolo, iar patronii nu vor să renunțe la ei.

„Nu s-a luat în considerare nicio concediere, sunt oameni pregătiți, cu experiență, la care patronii nu vor să renunțe”, a mai arătat Cosmin Savu-Cristescu.

Deși normele clare nu au fost făcute publice încă, în mall-urile din România se găsesc deja afișe și stickere cu distanțare socială, dezinfectant în anumite puncte cheie și personal care să ia temperatura tuturor celor care trec pragul.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în incinta mall-urilor și personalul din magazine are responsabilitatea de a verifica clienții și de a se asigura că măștile sunt purtate corect. Vă remaintim că acestea sunt eficiente doar dacă sunt purtate în așa fel încă să acopere și nasul și gura.

Poți să faci cumpărături după ce se redeschid mall-urile, dar nu poți să mănânci la mall sau să vizionezi un film. Totodată, locurile de joacă pentru copii rămân închise.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top