Connect with us
Florin Cîțu a anunțat că va crește pensiile "cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii"

Economic

Florin Cîțu a anunțat că va crește pensiile „cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii”

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu i-a asigurat pe români că pensiile vor crește în perioada următoare nu oricum, ci cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o până acum. Declarațiile ministrului vin în ciuda situației actuale care este una extremă. După cum bine știți și alocațiile copiilor ar fi trebuit dublate în luna august, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Florin Cîțu a anunțat că va crește pensiile „cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii”

Ministrul de Finanțe a anunțat toți pensionarii că ar trebui să stea liniștiți, pentru că pensiile vor fi mărite cu o sumă serioasă, care nu a mai fost văzută niciodată de poporul român. Acesta nu a ezitat să atace PSD, precizând că partidul social democrat nu a mărit niciodată veniturile pensionarilor cu o astfel de sumă.

Totodată, Cîțu l-a provocat pe liderul PSD Marcel Ciolacu să găsească o altă țară în care se fac astfel de eforturi economice în situația dificilă în care se află întreaga lume și l-a avertizat pe acesta că este cazul să își ceară scuze de la români pentru că i-a mințit.

„Din primul moment am spus că vom crește pensile în 2020. Da, le vom crește. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creștere pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie, vreodată. PSD niciodată nu a mărit pensiile cu această sumă. În acest context economic global dificil, am reușit să facem acest efort și să creștem pensiile cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii, care se pune în plus la punctul de pensie. Știm cât de importante sunt aceste sume pentru români. Îl provoc pe domnul Ciolacu să mai găsească o țară care să facă astfel de eforturi în plină criză economică. (…) Ar trebui să veniți să vă cereți scuze pentru că i-ați mințit pe români”, a declarat ministrul Cîțu.

Vă reamintim că în data de 3 august Violeta Alexandru, ministrul Muncii, anunța că pensiile vor crește cu certitudine de la data de 1 septembrie. Aceasta a menționat la momentul respectiv că se fac mai multe scenarii pentru a putea crește veniturile pensionarilor, deoarece că Guvernul îşi dă „seama de nevoile pe care le au pensionarii, de a-şi acoperi toate cheltuielile necesare”.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Ana

    2020-08-14T07:35:41+03:00 at 7:35

    Daca se maresc pensiile si depasesc 2000 lei mi-o impoziteaza ? Atunci ma intreb care e marirea ca nu inteleg ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top