Connect with us
Violeta Alexandru, noi declarații despre mărirea pensiilor

Economic

Violeta Alexandru, noi declarații despre mărirea pensiilor

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a făcut un nou anunț despre mărirea pensiilor. Aceasta a afirmat că susține majorarea punctului de pensie, amendamentul fiind în analiză pe masa echipei guvernamentale.

Violeta Alexandru, noi declarații despre mărirea pensiilor

Ministrul susține că din septembrie anul viitor va fi pusă în aplicare și noua formulă de calcul, dar și alte prevederi legislative. În acest moment echipa guvernamentală analizează în ce modalitatea ar putea fi majorat punctul de pensie din septembrie.

”Susținem creșterea punctului de pensii. Suntem în analiză să vedem ce se întâmplă până în septembrie. Licitația e în plină desfășurare și din informațiile puse la dispoziție de președintele Casei Naționale de pensii suntem în grafic. Din septembrie anul viitor, vom fi pregătiți să avem toate elementele puse la punct pentru a putea să aplicăm orice fel de prevedere legislativă, inclusiv noua formulă de calcul.”, a spus Ministrul Muncii potrivit Antena3.ro

Majorarea punctului de pensie rămâne un subiect controversat

Creșterea pensiilor și a alocațiilor este un subiect controversat, despre care toată lumea vorbește în ultima perioadă. La nivelul autorităților responsabile, părerile sunt împărțite și, de cele mai multe ori, comtradictorii, ceea ce induce o stare de confuzie între oameni. Deși erau prevăzute dublarea alocațiilor și majorarea pensiilor cu 40%, din ultimele informații reiese că aceste procente sunt de domeniul trecutului și nu pot fi aplicate în acest moment, având în vedere că economia României a fost afectată semnificativ.

După multe dezbateri și multe controverse, aflăm prin surse că pensiile românilor și alocațiile celor mici ar putea crește din luna septembrie a acestui an. Procentul asupra căruia s-a căzut, în cele din urmă, de acord pentru punctul de pensii ar fi 15%, astfel că, cel inițial,de 40% sau cel propus de Florin Cîțu au picat.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. ANA VASILE

    2020-07-25T15:27:05+03:00 at 15:27

    FAAAAAAAAAAA CARE ANUL VIITOR VORBESTI DE MARIRI DE PENSII …DE UNDE STII TU CA VE-TI CISTIGA ALEGERILE LA CIE A-TI NENOROCIT TARA IN 10 LUNI…LASATINEEEEEEEEEEE ANALFABETILORRR SI PLECATI DRACULUI CU TOTIIIIIIIIII CIUMA GALBENAAAAAAAAAAAAAA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top