Connect with us
Florin Cîțu: Cerem băncilor amanarea ratelor cu 90 de zile, de asemenea amanarea plăților la ANAF

Economic

Florin Cîțu: Cerem băncilor amanarea ratelor cu 90 de zile, de asemenea amanarea plăților la ANAF

Amanarea ratelor pentru 90 de zile este o propunere legislativă care se discută în parlamentul României. În alte țări, precum Italia, au fost deja adoptate astfel de măsuri. Florin Cîțu, MInistrul de Finanțe, spune că a discutat vineri cu reprezentații băncilor și ca au răspuns majoritar pozitiv la aceasta propunre.

Victor Ponta spune că Florin Cîțu trebuia să ceară deja guvernului emiterea unei ordonanțe de guvern care să vină în sprijiul românilor care în următoarele 3 luni vor avea probleme cu salariile.

Amanarea plății ratelor la credite timp de 90 de zile pentru toți românii

Victor Ponta a declarat că amânarea ratelor trebuie făcută pentru toți românii, nu doar pentru cei bolnavi de coronavirus.  Motivul fiind că multe  companii se confruntă cu probleme în această perioadă și vor fi cu siguranță întârzieri la plata salariilor. În plus românii sunt nevoiți să cheltuie mai mult acum , pentru că școlile sunt închise, iar multe companii și-au suspendat activitatea.

Citește și: Nu mai cumpărați orice gel dezinfectant! Trebuie să aibă acest ingredient pentru a fi eficient în fața coronavirusului. Raed Arafat a spus ASTĂZI

ANAF ar trebui să nu impună popriri timp de 90 de zile

Tot în Parlament se discută ca guvernul să emită o ordonanță de urgență pentru ca ANAF să nu mai pună popriri pe conturile persoanelor  fizice și  a celor juridice timp de 90 de zile.

Citește și: Starea de urgență în România: Se limitează circulaţia, se pot face percheziţii!

Părinții pot sta acasă cât sunt școlile închise

Legea privind statul părinților care pot sta acasă pe perioada cât scolile sunt închise, primesc 75% din salariu și trebuie să facă o cerere către angajator. Statul obliga companiile să dea acest tip de concediu, doar unui singur părinte și doar pe durata școlilor închise. Măsura este valabilă pentru părinții care au copii până în 12 ani.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

1 Comment

1 Comment

  1. Argentina Malcea

    2020-03-15T14:32:46+02:00 at 14:32

    Felicitari ! Domnule Catu va aratati din plin competenta . Multa sanatate , putere de munca si sa obtineti rezulate deosebite

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top