Connect with us
Nelu Tătaru anunță că se dau măști de protecție gratis: cine le va primi

Politic

Starea de urgență în România: Se limitează circulaţia, se pot face percheziţii!

Secretarul de stat în ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a comentat decretarea stării de urgență în România. Acesta declară că prin această decizie se poate limita deplasarea în anumite zone și pot fi închise anumite instituții sau unităţi de alimentaţie publică.

Măsura nu pune în discuție închiderea unui oraș, ci doar anumite decizii care se pot lua, precum închiderea instituțiilor, restaurantelor sau mall-urilor.

Citește și: Raed Arafat masuri luate după decretare stării de urgență și scenariul 3

”Nu discutăm în cadrul stării de urgenţă de închiderea oraşului, discutăm despre nişte ordonanţe militare care se pot da în cadrul situaţiei de urgenţă. (…) În contextul acestei stări de urgenţă, se pot lua anumite decizii: se închid anumite instituţii, restaurante, mall-uri, se limitează circulaţia, se pot face percheziţii, se pot face controale se poate limita accesul în anumite zone”, a afirmat Nelu Tătaru, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus.

Ministrul de Interne devine practic al doilea om în stat și va lua măsurile necesare, în contextul în care România a intrat deja în scenariul 3 în ceea ce priveşte combaterea epidemiei de coronavirus.

Nelu Tătaru a punctat clar că nu se poate discuta în momentul de față despre închiderea Capitalei, pentru că Bucureștiul nu este un focar.

„Nu (se discută despre închiderea Capitalei – n.r.), se discută în cadrul stării de urgenţă despre nişte ordine şi ordonanţe militare care constau în limitarea unor drepturi, până la drepturile fundamentale care dau voie Guvernului şi ministrului de Interne să închidă anumite instituţii, să restricţioneze un anumit acces în măsura în care noi să e putem desfăşura activitatea în prevenirea şi tratarea acestei boli”, a adăugat acesta, după cum relatează Adevărul.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top