Connect with us
Florin Cîțu vorbește despre locurile de muncă: Oamenii se pot întoarce la muncă

Economic

Florin Cîțu vorbește despre locurile de muncă: Oamenii se pot întoarce la muncă

Florin Cîțu a vorbit marți despre măsuri economie de repornire a economiei naționale. Acesta a declarat că încasările din luna aprilie au fost mai ridicate decât anul trecut, dar ar trebui să crească mult mai mult pentru a ne feri de probleme.

Florin Cîțu vorbește despre locurile de muncă: Oamenii se pot întoarce la muncă

Florin Cîțu a declarat următoarele:

”Pe partea de venituri, în martie au fost venituri mai mici cu 10 miliarde de lei. Sunt măsuri pe care le-a luat Guvernul. Am injectat mai mulți bani prin rambursare TVA, amânări de plată, de impozite..  Acele măsuri au dat rezultate, plus măsurile pe care le-am luat pe domeniul fiscal, bonificațiile pentru plata impozitului pe profit și am depășit încasările anului trecut în aprilie 2020. Bineînțeles că este un lucru bun. Dar cheltuielile au crescut foarte mult, mai ales cheltuielile pentru Sănătate. Așadar, încasările sunt mai bune decât anul trecut, dar trebuie să fie mult mai bune ca să nu avem probleme pe viitor.”

În prezent, lucrurile stau ok, dar nu am trecut peste pericol. Legat de IMM Invest, există deja 37.000 cereri.

Acesta a mai menționat:

„Despre amânarea ratelor la bancă, vă pot spune că sunt 270.000 de cereri, dar acestea includ cereri care nu țin de ordonanță. Majoritatea sunt pentru credite de consum, dar sunt și pentru credite ipotecare. 

România trebuie să treacă peste acastă criză de sănătate. Revenirea se bazează pe baza informațiilor de la modelele noastre macroeconomie. 

Ne-am uitat la sectoarele care sunt afectate, care nu sunt afectate și am observat că serviciile și industria au fost cele mai afectate. Aici trebuie să vină resursele.

Locurile de muncă nu sunt distruse, oamenii se pot întoarce la muncă.”

Așadar, economia nu este blocată. Totul va reîncepe odată cu relaxarea restricțiilor începând cu data de 15 mai. Oamenii din unele domenii s-au reîntorc deja la serviciu respectând măsurile de protecție impuse de autorități.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Economic

To Top