Connect with us
Încep lucrările la metroul Berceni. Traficul va fi restricționat 45 de zile

Economic

Încep lucrările la metroul Berceni. Traficul va fi restricționat 45 de zile

Metroul Berceni este unul dintre cele mai așteptate și importante proiecte din Capitală. Primăria Sectorului 4 vine cu vești bune pentru bucureșteni și anunță că de luni, 18 ianuarie, încep lucrările la noua staţie de metrou care va fi construită pe Şoseaua Berceni. Totuși, șoferii trebuie să fie atenți, pentru că traficul va fi restricționat.

Metroul Berceni prinde contur

Așteptarea bucureștenilor a luat sfârșit! Primăria Sectorului 4 a anunțat că luni, 18 ianuarie, la ora 10.00, încep lucrările pentru noua stație de metrou de pe Șoșeaua Berceni. Primarul, Daniel Băluță, a declarat că este unul ditnre cele mai importante proiecte, iar realizarea lui trebuie tratată cu atenție sporită.

”Este un pas extrem de important pe care Primăria Sectorului 4 îl face la începutul acestui an. De mâine, ne apucăm de treabă! Începem lucrările la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni.O perioadă vom fi nevoiți să circulăm cu restricții, însă trebuie să avem răbdare și să conducem cu atenție. Realizarea acestei stații va aduce extrem de multe beneficii comunității noastre, de aceea trebuie să fim cumpătați pe parcursul desfășurării acestor lucrări”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Noua stație de metrou se va întinde pe o lungime de 1,6 kilometri. Aceasta va fi construită între staţia Berceni, actualul capăt de linie al magistralei 2 de metrou, şi Şoseaua de Centură.

Mai mult, staţia va fi una supraterană, formată dintr-o clădire cu subsol, parter şi două etaje; aceasta va avea și şase zone pietonale, două dintre acestea fiind situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, cu legătura asigurată printr-un pasaj pietonal subteran.

Pentru toţi cei care vor să ajungă în centrul Capitalei şi folosesc ca mijloc de transport metroul, va fi amenajată o parcare de tip park&ride.

Trafic restricționat

Timp de 45 de zile, circulația va fi restrcționată din cauza lucrărilor, pentru că se începe cu devierea reţelelor de utilităţi aflate în trama stradală. Astfel, șoferii care tranzitează Șoseaua Berceni trebuie să circule cu mare atenție! Cele două benzi de circulație de ieșire din București vor fi închise. Traficul va fi restricționat pe o lungime de 500 de metri, între sediile companiilor Toyota și CanPack.

Restricțiile de circulație sunt aplicate în coordonare și cu avizul Brigăzii de Poliție Rutieră a Municipiului București.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top